Уникални маски-бижу за победителите в „Аскеер 2023“

Уникални маски-бижу за победителите в „Аскеер 2023“

Сподели

Уникални маски на музите на трагедията и комедията – Мелпомена и Талия, ще получи всеки от победителите в тазгодишната церемония „Аскеер 2023“.

Бляскавото събитие по традиция се провежда навръх 24 май –

Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. То е единственото по рода си у нас, при което актьори награждават актьори за постиженията им в театралното изкуство. Победителите в 11-те категории тази година обаче освен емблематичната статуетка, ще получат и изящно бижу от лимитирана серия.

То е дело на виртуозните бижутери на ювелирния мултибранд GOTO,

и е изработено специално за наградите.

В ателието на фирмата са направени ръчно само 20 такива бижута – емблематичните за театъра маски с усмихнато и тъжно лице.

„Избрахме да изработим в ателието ни символа на театъра, защото той е еднозначен, разпознаваем. И обобщаващ едновременно таланта и сцената, като храм на изкуството.

Като българска марка, за нас е чест и привилегия да бъдем сред партньорите на „Аскеер 2023“.

Вярваме в българското. Вярваме, че трябва театралното изкуство да се подкрепя и популяризира, защото то е част от нашето културно богатство“, сподели генералният мениджър на GOTO Бойка Радева.

Уникалното бижу далеч не е единствената изненада, очакваща актьорската гилдия

Веднага след награждаването организаторът на церемонията – Фондация „А’аскеер“ и партньорите им – стрийминг платформата 7arts.bg ще съберат трупата на театър „Българска армия“, номинираните, победителите и гостите на церемонията на бляскаво афтърпарти. По време на самото награждаване пък екип на 7arts.bg  и на сайта за култура artportal.news ще предава ексклузивно какво се случва зад кулисите на церемонията.

Там един от най-обичаните родни комици – Ники Станоев,

ще влезе в ролята на журналист и ще се включи с видеоинтервюта от бекстейджа, които буквално до дни ще могат да бъдат гледани в страницата на стрийминг платформата.

Актуално

Избрано за вас