„Молец“ за успеха си: Суперлативите ни карат да се чувстваме смирени

Фотокредит: Молец / Instagram

„Молец“ за успеха си: Суперлативите ни карат да се чувстваме смирени

Фотокредит: Молец / Instagram
Сподели

Вярата в Бог и „здравото бачкане“ са тайните съставки в рецептата за успех на група „Молец“. Проектът, който само за година еволюира от гаражна формация до артисти за зали от минимум 3000 души, взе 4 статуетки и от церемонията на „БГ Радио“ миналия месец.

„Надяваме се, че всичко, което правим, би оставило отпечатък и у следващия – този, който може би все още не знае, че някой ден ще посвети живота си на музиката.“

 

Това споделят Крис Макаров и Юлиан Славчев в интервю за 24 часа-168 истории броени дни преди големия си концерт на стадион „Юнак“ в столицата.

Въпреки пожънатият национален успех,

двамата все още се изненадват на подкрепата, която получават.

Колкото по-големи суперлативи чуват по свой адрес, толкова по-смирени стават. Продължават да се самопродуцират  и да създават музика със собствено ДНК, без да робуват на правилата на лейбъл.

Фотокредит: Молец / Facebook

Самото име на групата идва не от досадното насекомо, което оставя дупки по дрехите ни, а именно от молещият се човек, тъй като и двамата споделят, че са силно вярващи. 

„За нас е изключително ценно, че

хората усещат толкова силно нещата, които правим,

и този успех единствено ни дава възможността да продължаваме да пишем песни. И ни мотивира да се стремим да надскачаме всяка предишна.“, споделя Крис Макаров.

Юлиан Славчев добавя: „Ако съизмеряваме нашия успех по някакъв начин, то той е чрез разговорите с хора след концерта. Техните истории. Откъде идват, как са стигнали до концерта и до нашата музика изобщо.“

Благодарни са на техния екип, семействата си и приятелите си и „на Божията ръка в цялото нещо“.

Младите надежди на българската музика са наясно, че сами едва ли биха постигнали този невероятен успех.

Фотокредит: Молец / Facebook

Макар и да сформират дуото преди три години, Юлиан и Крис са се събирали често да свирят заедно.

„Това просто беше естественото продължение на нещата.“, казва Юлиан.

Двете музикални надежди, споделят, че според тях българската музика има светло бъдеще занапред. 

„Смятаме, че музикалната сцена, изглежда, започва да си излиза от пубертета на чалгаризираност и суета и сякаш започва да узрява. Хората все повече търсят дълбочина и плътност и усещат кога нещо е направено със сърце и кога просто е направено.“, признава за Крис.

Актуално

Избрано за вас