Франция спечели „Детската Евровизия“

Фото кредит: junioreurovision

Франция спечели „Детската Евровизия“

Фото кредит: junioreurovision
Сподели

Представителката на Франция – 13-годишната Зое Клозюр, спечели  „Детската Евровизия“ тази година. Тя победи с песента си Coeur („Сърце“) в провелия се в Ница конкурс.  Момичето е участвало в редица музикални формати за деца  в родината си.

Французойката получи 228 точки, като уверено изпревари изпълнителите от Испания (201 точки) и Армения (180 точки). В „Детската Евровизия“ взеха участие представители на възраст между 9 и 14 години от 16 държави. Тазгодишната победа за Франция е

трета за последните четири години,

което я изравнява с Грузия. Изпълнители от Франция заеха първото място през 2020, 2022 и 2023 г.

„Чувствам се наистина щастлива след толкова много месеци на усилена работа. Всички певци от другите държави бяха толкова приятелски настроени – това беше едно от най-интересните неща“, каза Зое, цитирана от Би Би Си.

Младата певица очарова публиката с впечатляващо изпълнение на пиано във формата на сърце. Тя свири и пише текстове за песни, композира и записва музика и я разпространява в социалните мрежи. Има няколко издадени сингъла.

Финалът на „Детската Евровизия“ беше изпълнена със зрелищни изпълнения, невероятни костюми и разбира се много емоции.

Анастасия от Украйна; Фото кредит: junioreurovision

Анастасия от Украйна е най-младата певица в конкурса, но 9-годишното момиче не показа никакви притеснения, докато изпълняваше Kvitka и завърши на пето място.

Повече снимки вижте тук.

Фото кредит корица: junioreurovision

Актуално

Избрано за вас