„Преди плачех, сега се потя“ : Как Адел свали 45 кг?

Снимка: Shutterstock

„Преди плачех, сега се потя“ : Как Адел свали 45 кг?

Снимка: Shutterstock
Сподели

„Преди плачех, сега се потя!“. Тази реплика на Адел описва достатъчно колоритно както прекрасното й чувство за самоирония, така и начинът, по който постига целите си във фитнеса и музиката. В момента момичето от лондонския „Тотнъм“ изнася концерти 4 пъти в месеца в Лас Вегас („Уикенди с Адел“). Преди броени дни отнесе и поредното си „Грами“ за най-добро солово поп изпълнение с Easy On Me. Преди две години Адел

претърпя тотална трансформация, сваляйки 45 кг. 

Разковничето на успеха й е в постоянството в спорта. За известно време звездата спазва кето режим на хранене, но след това връща в менюто си всичко забранено, което обича. Причината? Трябва да възнагради спартанските си усилия в залата.

Тя отслабна в продължение на две години, като последователно усложняваше и зачествяваше тренировките си. И скри целия процес на промяна от света.

„Хората са шокирани, защото не споделих нищо от своето „пътуване“.“, казва Адел. „Свикнали са да виждат всичко документирано в Instagram, а повечето артисти в моята позиция ще сключат без да им мигне окото многомилионна сделка с някой диетичен бранд.

Не би могло да ми пука по-малко! Отслабнах заради себе си.

Защо трябва да занимавам света с това? Тялото си е мое.”

Адел признава, че през цялата й кариера тялото й е било обект на критики. За първи път тя показа вталената си нова версия на света със снимка от партито за рождения ден на Дрейк през октомври 2019 г.

Снимка: Instagram Adele Official

Феновете почти не разпознават певицата през август 2020 г., когато тя публикува снимка, за да поздрави Бионсе за излизането на Black Is King. Малко по-късно Адел стана още по-дръзка, публикувайки и своя снимка по бикини с ямайския флаг в знак на почит към карнавала в „Нотинг Хил“.

Според Vogue интензивният тренировъчен режим на певицата включва вдигане на тежести и кръгови тренировки. Те включват поредица от упражнения — обикновено 6 до 10 — натоварващи всички мускулни групи.  Изпълняват се без почивка помежду им. Целта е умишлено

да не даваме време на тялото за пълно възстановяване

Всяко упражнение се изпълнява с определен брой повторения или за определен период от време преди да се премини директно към следващото.

Адел се изгражда деня си изцяло около спорта.  „Сутрин правя упражненията си с тежести, след това обикновено ходя на поход в планината, следобед – бокс, а вечер правя кардио тренировки във фитнеса.“, споделя тя в интервю.

Тя допълни, че работи с треньори като Грег Миле във фитнес залата Heart & Hustle в Лос Анджелис, Калифорния, за да извлече максимума от тренировките. Продължавай, Адел! Струва си да се отбележи, че според експертите оптимално е да се тренира общо три до четири пъти седмично за тренировки за отслабване.

Актуално

Избрано за вас