Пловдив е „Град на виното“ и през уикенда

Снимка: https://www.posterlounge.co.uk/

Пловдив е „Град на виното“ и през уикенда

Снимка: https://www.posterlounge.co.uk/
Сподели

Пловдив е „Град на виното“ благодарение на  международната изложба за лозарство и винарство „ВИНАРИЯ 2023“. Стартът на събитито беше още на 21 февруари и ще продължи цяла седмица до 24 февруари включително.

За лозарите и винарите, това е най-мащабното и очаквано събитие

Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ / VINARIA  е най-престижната платформа за винената индустрия в Югоизточна Европа. Тя представя широка гама от прецизно селектирани вина. Предлагат както продукти с автентичен местен произход, така и световни марки, утвърдени и наложени в традицията на винопроизводството. Виненото изложение събира на едно място иновации от цялата верига на винената индустрия.

От засаждането и отглеждането на лозята, през преработката на гроздето

във винарските изби до атрактивното предлагане на продуктите.

Организаторите са създали „Град на Виното“ –  арена на изисканите напитки и храни.  Иновативната  изложбена форма създава обща сцена  за презентиране на  винарски изби. Но към нея ще се включат и производители, и търговци на хранителни продукти,подправки, деликатеси, гурме специалитети.

Магията на виното и кулинарията разкриват своето очарование в атрактивна среда и завладяваща атмосфера, които привличат хиляди посетители. Любителите на виното ще могат да открият нови вкусове и модерни аромати в спиртните и винени каталози.

По време на фестивала, ще имате възможност да дегустирате вина, отличени с наградата „Златен ритон“. В категория „Бели вина от последна реколта“, получи виното „4 сезона лято“ -Совин ьон блан&Семийон (2022), производство на ВИ „Вила Юстина“. През 2013 г. собственикът Милко Цветков стана носител на големия приз в категория „Растениевъдство“ в конкурса на вестник „Марица“ – „Фермер на Тракия“. Неговото вино Villa Yustina Extra Brut събра най-много точки за златен медал от „Винария 2023“.

 

Актуално

Избрано за вас