Петък вечер в тв компанията на викинги? Да!

Петък вечер в тв компанията на викинги? Да!

Сподели

Феновете на сериала „Викингите'“ и изпълнената с драматични обрати история на „войнската раса“ могат да зачеркнат всяка петък вечер през март в календара си. Вместо шумни купони с предизвестен махмурлук  Viasat History ви предлага

да останете по пижама на дивана и да се разходите в средновековната история на Скандинавия

с дистаниционно в ръка.

Викингите са били известни със сложното си изкуство и търговски умения. Но също така са оставили кървава следа след себе си, нападайки градове из цяла Европа. Какво повече можем да научим за тях? Вижте нови открития с премиерите в „Сезона на викингите“.

„Викингите: Изгубеното кралство“
10 март, 22:00 ч.

 За първи път от сто години погребален кораб на викингите ще бъде изкопан в Норвегия. С пълен достъп до археологическия обект, зрителите ще проследят всяка стъпка от тези изключително редки разкопки, започнали в края на юли 2020 г. Всяко откритие и всяка намерена останка ще ни дадат невероятна представа за живота на воините на Севера – и ще ни дадат още повече детайли за това кой се крие в този мистериозен викингски ковчег за повече от хиляда години.

Викингите: Истинската история
3 март, 22:00 ч.

Този документален филм от две части поставя под въпрос много от това, което мислим, че знаем за великата скандинавска „войнска раса“. Изключителното развитие на съвременните техники и оборудване доведе до вдъхновяваща нова ера в историческите изследвания.

Екип от експерти и историци в Норвегия прави удивителни нови открития. Екипът на Viasat History получава ексклузивен достъп до тяхната работа и  камерите ги съпътстват в голямото им откривателско пътешествие, докато проследяват до самото им начало артефакти, открити в цяла Западна Европа.

Актуално

Избрано за вас