Адът да бъдеш жена на основателя на Playboy Хю Хефнър

Адът да бъдеш жена на основателя на Playboy Хю Хефнър

Сподели

Вдовицата на Хю Хефнър Кристъл Хефнър заяви, че основателят на Playboy е починал „точно навреме“, преди да започне движението #MeToo, и разкри редица подробности за брака им. Пътуванията, прибирането след 18 ч., промяната на лака за нокти – всичко това било забранено за нея, пише Daily Mail.

Двамата се запознават, когато тя е на 21 години, а той на 81. Днес Кристъл е по-вероятно да бъде забелязана боса и без грим на плажа край малкия си дом в Хавай. Когато пътува взима само ръчен багаж. Изчезнали са

миниатюрните рокли за партита и секси бельото,

макар че е запазила един костюм на зайче от доброто старо време.

Сега, в последния си опит да се освободи от десетилетието, което е прекарала в имението Playboy, 5 години като приятелка на Хефнър и 5 години като негова съпруга, тя е написала разтърсващи мемоари, в които описва живота си с основателя на Playboy. Той си отива от този свят само месец преди движението #MeToo да завладее света.

Фото кредит: Getty Images for Playboy

„Той се оттегли точно навреме. Животът на Хеф, който продължи 91 години, завърши в навечерието на #MeToo. Съвпадение? Мисля, че не.“, казва неговата вдовица.

Макар че фразата „me too“ е измислена за първи път през 2006 г. от активистката Тарана Бърк, хаштагът става популярен, след като актрисата Алиса Милано насърчава други хора, които са били

подложени на сексуален тормоз или нападение,

да го използват в отговор на туит, който тя публикува по това време. Публикацията получава 12 млн. отговора в рамките на 24 часа и успява да даде на жените платформа да говорят за преживяното сексуално насилие, както и за неравенството между половете.

Книгата на Кристъл Хефнър носи заглавието „Казвай само хубави неща“. Нещо, което Хефнър я помолил да направи след смъртта му. Това обаче е молба, която тя не може да изпълни. Предстоящите ѝ мемоари представят шефа на Playboy като женомразец, нарцисист и контролиращ живота ѝ човек.

Фото кредит: ETHAN MILLER WIREIMAGE

Мемоарите на Кристъл съдържат подробности за правилата, които Хефнър ѝ е поставял. Като например какъв цвят може да си лакира ноктите си и какъв е нейният вечерен час. Той ѝ позволявал да носи само „розов, блед и прозрачен“ лак за нокти и „нежно я потупвал по главата“, за да ѝ напомни да боядиса косата си руса, когато корените ѝ започнали да се появяват.

Тя твърди, че ѝ е бил наложен вечерен час в 18:00 ч., за да бъде вкъщи и да сподели с него вечерята от „пилешка супа с крема сирене и крекери“, и че от нея се е очаквало да

участва в групов секс, който тя описва като „смущаващ“

„Не знам колко души е имало в спалнята ни по едно и също време. Но бяха много. Никой не искаше да бъде там, но мисля, че в съзнанието на Хеф, той все още си мислеше, че е на 40. Тези нощи, хората, имението затвърдиха тази идея“, казва Кристъл.

Прочути били и „неделните дни“, когато 200 млади жени се стичали в имението на Playboy. Собственикът на 80-годишното имение приемал толкова много виагра, че загубил слуха на едното си ухо (признат страничен ефект на лекарството). „Хеф винаги е казвал, че предпочита да е глух и все още да може да прави секс“, допълва още тя.

Фото кредит: Getty Images

Миналата година в документален сериал, озаглавен „Тайните на Playboy“, бившите зайчета на Playboy повдигнаха множество обвинения срещу Хефнър за изнасилване и сексуален тормоз.

Сред твърденията, които се появяват в документалния филм, са че той е имал „планина от отмъстително порно“, с което целял да попречи на жените да напуснат имението. Твърди се, че Хю наистина е вярвал, че притежава тези жени.

PLYBY Group, компанията, която стои зад списанието и свързаните с него имоти, направи изявление, в което се дистанцира от Хефнър.

В него се казва: „Искаме да се обърнем към вас в светлината на предстоящия документален сериал на A&E, който както разбираме, ще разкаже за твърденията за отвратителни действия на основателя на Playboy Хю Хефнър и други. Както знаете, семейство Хефнър вече не е свързано с Playboy и днешният Playboy не е Playboy на Хю Хефнър.“

Съобщава се, че след излизането на документалния филм стотици бивши служители и плеймейтки на Playboy са подписали отворено писмо в защита на Хефнър. В него те го описват като „човек с неподправен характер, изключителна доброта и отдаденост на свободната мисъл“.

Фото кредит откриваща снимка: Peter Yang

Актуално

Избрано за вас