Битката в клетка между Мъск и Зукърбърг може да е този месец

Битката в клетка между Мъск и Зукърбърг може да е този месец

Сподели

Евентуалната битка в клетка между шефовете на платформата „Х“( бивш „Twitter“) Илон Мъск и „Meta“ Марк Зукърбърг може да се проведе на 26-и август и да бъде излъчена на живо в системата за микроблогове, предаде Франс прес.

„Битката между Зукърбърг и Мъск ще бъде излъчена на живо в „Х“, обяви Мъск в пост в неделя. Той уточни, че всички приходи ще бъдат дарени на организации, подпомагащи ветерани, пише БТА.

В собствената си платформа „Threads“, която беше създадена с цел да конкурира „X“, Зукърбърг заяви, че е „готов още днес“. Той допълни: „Предложих 26 август, когато ме предизвика, но той не отговори“.

Създателят на „Meta“ предложи също така излъчването да бъде осъществено в „по-надеждна платформа, която действително може да събира средства за благотворителни организации“.

През юни двамата големи технологични милиардери привидно се

съгласиха да участват в бой в клетка

Залогът за потенциалната битка се повиши миналия месец, когато „Meta“ на Зукърбърг пусна нов конкурент на „Twitter“, наречен „Threads“.

Откакто Мъск пое Twitter през октомври 2022 г., промените в политиката, техническите проблеми и позицията на платформата по отношение на тормоза и речта на омразата срещна неодобрението на много потребители. Когато „Threads“ беше пуснат, някои видяха в него жизнеспособна алтернатива, която може да измести своя съперник. Приложението отбеляза огромен първоначален успех, а адвокат, представляващ „Twitter“, дори заплаши със съдебно дело новото приложение.

Актуално

Избрано за вас