Фокус-мокус 2 с рекорд за най-гледан филм този Хелоуин

Фокус-мокус 2 с рекорд за най-гледан филм този Хелоуин

Сподели

Почти 30 години след излизането на оригиналния класически филм, Фокус-мокус 2 (Hocus Pocus 2) се оказва огромен успех за Disney+. Превръщайки се в премиера номер 1 в услугата за стрийминг по-рано този месец.

А добрите новини стават още по-добри, тъй като тази седмица Deadline съобщи, че Hocus Pocus 2 постави и още един огромен рекорд. Той е за минути гледане в общите класации на Nielsen – агенция за следене и определяне на  най-гледано съдържание в стримийнг платформите. Седмичната класация на Nielsen измерва само стрийминга през телевизионен екран за заглавията в Disney+, Hulu, Apple TV+, Prime Video, HBO Max и Netflix. Като макар цифрите да се отчитат с почти едномесечно закъснение, рекордът остава неподобрен.

Deadline отбелязва:

„Hocus Pocus 2 постави рекорд за минути на стрийминг на филм в седмичната класация на Nielsen, като привлече повече от 2,7 милиарда минути гледане от 26 септември до 2 октомври.“ Предишният рекордьор беше „Енканто“, който дебютира с 2,2 млрд. минути.

Новият филм „Фокус мокус“2 е  „страховитото продължение на класиката от 1993 г. за Хелоуин“.

А в ролята на сестрите Сандерсън

се завръщат Бет Мидлър, Сара Джесика Паркър и Кати Наджими. Определено Hocus Pocus 2 успява да улови спомените от оригинала, без да повтаря дословно сюжета. Завръщането на сестрите Сандерсън на екрана е като топла прегръдка за поколения зрители. Героините носят със себе си предпоставка за добро настроение. И достатъчно лакомства за Хелоуин, за да омагьосат и най-младото поколение.

„Това продължение е толкова сладко и декадентско, колкото гурме карамелена ябълка на фестивал за Хелоуин“. , отбелязва критиката.

Ето какво гласи и анотацията на филма:

"Изминали са 29 години, откакто някой се е осмелил да запали свещта "Черният пламък". И е възкресил сестрите от XVII век, които са били екзекутирани за практикуване на магьосничество. Сега те отово търсят отмъщение. От трима гимназисти зависи да разберат как да спрат хищните вещици. За да не нанесат нов вид опустошение в Салем преди полунощ в навечерието на Вси светии."

Ан Флетчър (The Guilt Trip) режисира Hocus Pocus 2 за Disney+. В режисирания от Кени Ортега филм от 1993 г. Омри Катц е в ролята на любопитен младеж, който се премества в Салем, Масачузетс, където се бори да се впише, преди да събуди

триото дяволски вещици

(Бет Мидлър, Сара Джесика Паркър и Кати Наджими), които са били екзекутирани през XVII век. Във филма участва и Тора Бърч в ролята на по-малката му сестра, както и Винеса Шоу („Eyes Wide Shut“), които за съжаление не се завърщат на екрана за продължението на филма.

Какво друго остава да кажем освен приятно, така де…ужасяващо гледане!

Актуално

Избрано за вас