3D принтиран бар отваря врати в Лондон

Фотокредит: Fortnums / Instagram

3D принтиран бар отваря врати в Лондон

Фотокредит: Fortnums / Instagram
Сподели

Fortnum & Mason е не само най-луксозният супермаркет в Лондон, но и дом на един от най-интригуващите барове в града.

Третият етаж, на който се помещава пространството за вкусни коктейли, е претърпял цялостен ремонт и сега прилича на

вътрешността на ума на генериран от изкуствен интелект гоблин

Въпреки това със сигурност можем да кажем, че изглежда хубаво и гостоприемно. Съвместно с френския архитект Артър Маму-Мани (който направи най-големия в света 3D отпечатан пясъчен павилион за Burning Man през 2018 г.) дигитално проектираният бар е преработен с фантастични технологии и биоматериали, като части от него е създадена от разградима ферментирала захар.

Фотокредит: Fortnums / Instagram

Таванът вече е покрит с 3D отпечатани дървени „вълни“, а почти

всичко останало в бара е продукт на дигитална изработка,

включително столовете и керамичните чаши. Пространството ще бъде домакин на подвижни изложби – първата от фотографа Алън Шалер. А и честно казано, самият бар си е цяло произведение на изкуството.

Фотокредит: Fortnums / Instagram

Всичко това е прекрасно, но каква е ситуацията с алкохола? Е, през деня това ще бъде работно пространство, което може да се резервира, а вечер ще е мястото в Лондон, където

кралят на коктейлите Мустафа Тумбури

ще демонстрира таланта си в миксирането на вкусове: малко избистряне тук, малко дехидратиране там и капка азотно отлежал алкохол за зареждане.

Ще има шест специални предложения от The AOC – с Dubonnet, пенлив чай, суспензия от активен въглен и водка, направена от спасени цитрусови кори. Менюто ще включва и The Tesseract, направен от азотно отлежало ръжено уиски, арманяк, розе вермут и сив чай.

Актуално

Избрано за вас