Група Rolling Stones снима нов документален филм

Група Rolling Stones снима нов документален филм

Сподели

Група Rolling Stones  – Мик Джагър, Кийт Ричардси Рони Ууд работят върху документален филм с продуцентската компания „Фулуел 73“ за създаването на новия си албум „Hackney Diamonds“, съобщи в. „Сън“.

Филмът ще покаже как групата работи по 12-те песни, включени в „Hackney Diamonds“. той ще бъде откровен, ще разкрие атмосферата в студиото, включително и шегите между музикантите, предава БТА. Ще бъдат включени и сцени от премиерата на видеото към „Angry“, когато те съобщиха за предстоящия албум. Групата записва „Hackney Diamonds“ в Лос Анджелис, Лондон, Бахамите и Ню Йорк с продуцента Андрю Уат. Това е първият албум на бандата, продуциран от него.

Ще бъде почетен и Чарли Уотс. Tова са първите записи, които групата прави след смъртта му през август 2021 г. Той свири на барабани в две от песните в албума. На неговото място сега е Стив Джордан. Той участва и в европейското  турне, с което миналата година Rolling Stones отбеляза 60-ата си годишнина.

Албумът „Hackney Diamonds“ излиза на 20 октомври чрез „Geffen“, като това е първият студиен албум на Rolling Stonesс оригинални песни след албума „A Bigger Bang“ от 2005 г. Преди дни станаха ясни и имената на техни колеги, които ще вземат участие в него. Сред тях са Пол МаккартниЛейди ГагаСтиви УондърЕлтън Джон, басистът Бил Уаймън и покойният барабанист Чарли Уотс.

Фото кредит откриваща снимка: J. Bouquet

Актуално

Избрано за вас