Радина Кърджилова е разследващ журналист с инвитро казус в „Анна“

Радина Кърджилова е разследващ журналист с инвитро казус в „Анна“

Сподели

Радина Кърджилова скача в кожата на разследващ журналист с репродуктивни проблеми в новия български филм „Анна“. Лентата прецизно отразява съвременността, като се фокусира върху репродуктивните проблеми, лошата семейна среда и етническото разделение, съобщават от екипа на продукцията.

„Анна“ е пълнометражният дебют на Боримир Илков-Боно

Сценаристи са обичайните заподозрени от вълната на златните бг сериали Теодора Маркова, Невена Горанова, Георги Иванов и Теодора Дончева. „Tемите, които засяга този филм, са свързани с проблемите на съвременното общество, като самотата, липсата на семейна среда, социалното и етническо разделение между хората.“, казва режисьорът.

„В България всяка шеста двойка или 15 процента от населението се сблъсква с трудности при зачеването.

Спадът в броя на населението не подминава нито една етническа група

Противно на очакванията, спадът в броя на етническите българи, спрямо 2011 година е с 0,2%, докато при ромите е с 0,5%“, разказват от екипа на „Анна“.

Фокус на историята е успешната  журналистка Анна, която мечтае за собствено дете. Тя решава да забременее инвитро от анонимен донор. В същото време, работата ѝ я отвежда при многодетно ромско семейство, към което тя постепенно се привързва. Неочаквано болезнена житейска ситуация изправя Анна пред морален избор. Въпреки колебанията си, тя успява да преодолее себе си и да вземе най-трудното решение.

„Анна“ можем да гледаме в кината от 9 юни.

Актуално

Избрано за вас