„Диада“ е най-гледаният филм у нас през уикенда

Фото кредит: БНР

„Диада“ е най-гледаният филм у нас през уикенда

Фото кредит: БНР
Сподели

Социалната драма „Диада“ на Яна Титова е най-гледаният филм в кината, сочат обобщените данни от миналия уикенд, цитирани от БТА. Историята разказва за тийнейджърката Дида, която прави всичко възможно да замине при майка си в САЩ. Зрителите вече са над 12 536, приходите – 156 434 лева.

Официалната премиера на филма беше на 10 ноември, а световния си дебют той направи по време на кино фестивала във Варшава. Вторият пълнометражен проект на Титова – „Диада”, ѝ донесе

награда „Златна роза” за най-добър режисьор.

Втората премиера от миналия петък – създадената като продължение на филма от 2019 година, „Капитан Марвел 2“ е на второто място по зрителски интерес. Поредното спасяване на Земята са проследили в кината вече 9 277 зрители, а парите от билетите им са 147 131 лева.

Фото кредит: The Hollywood Reporter

Трета позиция е за анимацията „Тролчета: Бандата се събира“. Музикалната история за различните стилове в музиката, разказана в предните два филма, продължава и сега с издирването на Флойд. Историята вече са проследили 38 111 зрители, а за трите седмици в кината приходите са 457 924 лева.

Четвърто място е за трета премиера – руската анимация „Котки в музея“. Играта на котка и мишка в Ермитажа са проследили 6 524 зрители, а билетите им са донесли 74 047 лева.

Фото кредит: Cine Grand Bulgaria

На пето място е трилърът „Нощна смяна във „Фреди“, излязъл точно в седмицата на Хелоуин.

Шеста позиция е за Мартин Скорсезе и неговият „Убийците на цветната луна“, който разказва историята на поредица от убийства на остейджите в Оклахома в началото на миналия век. Едно от първите разследвания на новосъздаденото ФБР е гледано от 28 766 зрители, като за месец в кината приходите са 379 914 лева.

На седмо място е „Пес патрул: Супер филмът“ с познатите герои от телевизионния канал Nickelodeon.

Десето място пък сред най-гледаните филми заема „Звукът на свободата“, разказващ за каналите за трафик на деца от Латинска Америка. Сюжетът преразказва реалната история на щатски агент, който помага за освобождаването на брат и сестра от лапите на мрежата. Филмът е гледан от 4813 зрители, а приходите от билети за втората седмица по екраните са 62 990 лева.

Фото кредит: Angel Studios

Изминалият уикенд в кината са били 50 007 зрители, като всеки пети е гледал българската премиера.

Фото кредит корица: БНР

 

Актуално

Избрано за вас