Гледаме „ДИАДА“ от 10 ноември, Яна Титова изненада с книга

Маргарита Стойкова/ Фото кредит: Instagram/ yanatitova3

Гледаме „ДИАДА“ от 10 ноември, Яна Титова изненада с книга

Маргарита Стойкова/ Фото кредит: Instagram/ yanatitova3
Сподели

Лентата „ДИАДА” на актрисата и режисьор Яна Титова тръгва на големия екран у нас до дни. Книгата, създадена по филма, пък ще украси рафтовете на книжарниците из цялата страна. За своя успех се похвали самата Титова в профила си в Instragram.

“Никога не подхождам със страх в новите ми начинания. Може би защото знам, че провалът винаги е опция. Може би защото за мен винаги по-важен е бил самият път, отколкото крайният резултат – „ДИАДА” с премиера в киносалоните и „ДИАДА” с премиера в книжарниците”, написа тя в социалната мрежа.

По думите ѝ лентата не само се е превърнала в

център на живота ѝ през последните години,

но и ѝ е помогнала да осмисли позицията си на родител, учител и възрастен.

Тя разказва за живота на 16-годишната Дида (в ролята Маргарита Стойкова), която мечтае да замине за САЩ при своята майка, за да учи рисуване. Повратният момент в живота ѝ идва, когато разбира, че разполага едва с няколко часа, за да събере сумата от над 2000 лв. Проблемите ѝ в училище правят задачата още по-сложна. Над главата ѝ е надвиснала и опасността да бъде изпратена във възпитателно училище. Младата актриса е позната на публиката от сериaла „Татковци”, където изигра недружелюбния тийнейджър Венета. Тя се опитваше да провали връзката на баща си Филип и Галя (Кейт Никълс)

Официалната

премиера на филма е предвидена за 10 ноември,

световният си дебют тя направи по време на кино фестивала във Варшава. Вторият пълнометражен проект на Титова„ДИАДА”, ѝ донесе награда „Златна роза” за най-добър режисьор.  Маргарита Стойкова пък получи специалната награда на Варна.

Първата филмова продукция на режисьора беше лентата „Доза щастие“, която излезе по кината през 2019 г. Тя е базирана на романа  „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ на Весела Тотева. В главната роля влиза нейната дъщеря – Валентина Каролева, която умело пресъздава битката на своята майка със зависимостта.

Фото кредит: Instragram\yanatitova3

Актуално

Избрано за вас