Арнолд Шварценегер е под съд след автомобилна катастрофа

Фото кредит: Los Angeles Timeя

Арнолд Шварценегер е под съд след автомобилна катастрофа

Фото кредит: Los Angeles Timeя
Сподели

Арнолд Шварценегер е даден на съд за причинена от него автомобилна катастрофа миналата година, съобщи електронното издание Ти Ем Зи, което БТА цитира. Жената, която е завела делото, твърди, че може да страда от трайни увреждания в резултат на инцидента.

Според съдебните документи, с които Ти Ем Зи е запознат, ищцата Черил Огъстин твърди, че шофирала към пресечката на булевард Сънсет и авеню Алънфорт в Лос Анджелис през януари 2022 г., когато автомобилът ѝ бил блъснат от колата на Шварценегер. Според жената актьорът и бивш губернатор на щата Калифорния

шофирал „неправомерно и безразсъдно“

и носел вина за катастрофата и за нейните физически наранявания. Също така и за „шока и увреждането на нервната ѝ система“. Огъстин е убедена, че травмите ѝ „ще доведат и до трайни увреждания“.

Тя води дело за обезщетение, за да покрие медицинските си разноски, щети върху автомобила ѝ и други.

При инцидента, за който американското издание първо е съобщило миналата година, Шварценегер е управлявал Yukon SUV, с който се блъска в червен Prius. След удара колата на актьора се обръща и блъска и автомобил порше Taycan. Свидетел тогава казва, че инцидентът бил като сцена от екшън филм и че жената от червения Prius, която е ищцата Огъстин, кървяла обилно от рана на главата, преди да бъде откарана в болница. Според източници от полицията виновник на катастрофата бил Шварценегер, който опитал да завие наляво на червен сигнал на светофара.

След катастрофата не са извършени никави арести и полицията не е засякла употреба на алкохол или наркотици, съобщи ABC 7.

Самият Шварценегер, който беше сниман на мястото на инцидента, изглежда видимо невредим, но се твърди, че е показал загриженост към ранената жена.

До този момент актьорът все още не е отговорил на съдебния иск.

Фото кредит: Los Angeles Timeя

Актуално

Избрано за вас