12 години по-късно: Чарли Шийн и Чък Лори се сдобриха, работят по нов сериал

Фото кредит: CHARLEY GALLAY, GETTY IMAGES FOR PROJECT ANGEL FOOD

12 години по-късно: Чарли Шийн и Чък Лори се сдобриха, работят по нов сериал

Фото кредит: CHARLEY GALLAY, GETTY IMAGES FOR PROJECT ANGEL FOOD
Сподели

Холивуд винаги е бил културно поле, изпъстрено с интриги и скандали. Един от най-запомнящите се конфликти в света на шоубизнеса е този между Чарли Шийн и продуцента-режисьор Чък Лори, който се разиграва по време на работата им по хитовия сериал „Двама мъже и половина“.

Десетилетия на вражда, обиди и злобни коментари стигнаха своя връх, докато двамата бяха включени в проекта. Но, както се случва в света на изкуството,

те се сближиха отново,

за да сътрудничат по нов проект – сериала „Bookie“, който ще бъде представен на HBO Max на 30 ноември.

Чарли Шийн разкрива в интервю за „Ню Йорк Поуст“ какво е чувството да се възстановят от дългогодишна вражда. Той описва първия си разговор с Чък Лори след 12 години като „цунами от тревожност“. Но този път Лори не беше враг, а скорошният колега, който предложи възможност за помирение.

„Напрежението, което чувствах преди първия ни разговор, беше като цунами. Чък се обади по телефона и не можеше да бъде по-мил и приятен. Беше толкова освобождаващо“, споделя Шийн. Той добавя, че самата идея да разговаря с Лори отново била „сюрреалистична“,

като чувствата му бяха сравнени с глас в съзнанието му,

който му нашепва: „Това не може да се случва наистина.“

В интервюто си, Шийн признава, че носи чувство на срам за всичко, което се случи между тях. Този срам бил основната причина за тревожността му. Въпреки това, разговорът с Лори му дал свобода и увереност. „Казах на Чък: ‘Знаеш ли, не минава и ден, в който да не съжалявам за цялото това нещо.’ А той ми отговори: ‘Време е да оставим това зад гърба си'“, споделя Шийн.

Чък Лори, от своя страна, коментира, че било време да се примирят и да забравят „цялата тази лудост“. Той припомня, че двамата работиха заедно осем години и половина, създавайки 170 телевизионни епизода на „Двама мъже и половина“. „Лесно е да се забрави“, казва Лори, „че бяхме две момчета, които са доста добри в това, което правят, в творческа среда с високи залози.“

Ролята на Чарли Шийн в „Bookie“ може да не е главна, но със сигурност е специална. Той изпълнява

„леко измислена“ версия на себе си – човек, дължащ на главния герой букмейкър около 75 хил. долара

от хазартни дългове.

За Лори възможността отново да работи с Чарли Шийн е източник на радост и удовлетворение. „Бяхме отново в окопите заедно, две момчета, които са доста добри в това, което правят, в творческа среда с високи залози с обща цел – да оставим след себе си най-доброто, на което сме способни“, коментира Лори.

Самият Чарли Шийн изразява възхищение към самоироничния аспект на неговата роля в сериала. „Ако не мога да се подигравам със себе си, пропускам част от най-добрия хумор в живота си“, споделя той.

Възможността за Шийн да се завърне в творческия свят под ръководството на Лори и по-специално в „Bookie“ предоставя

уникална възможност

за преодоляване на лични и професионални различия. Интересно е, че Шийн не само приема предложението за участие в проекта, но и се активизира, опитвайки се да привлече вниманието на Лори.

Този случай не само засяга техните лични отношения, но и демонстрира възможността за промяна и развитие в индустрията. Чарли Шийн изразява удовлетворението си от възможността да прави това, което обича, като сравнява ситуацията с видение на новородено здраво дете. Това със сигурност допринася за обновената му енергия и вдъхновение.

Самото актьорско сътрудничество по „Bookie“ може да не е само заради високите залози в сериала, а също и заради желанието на двамата да създадат нещо велико и качествено. В крайна сметка, Лори и Шийн са талантливи професионалисти, които заедно са способни да достигнат нови върхове в света на телевизията.

Фото кредит откриваща снимка: CHARLEY GALLAY, GETTY IMAGES FOR PROJECT ANGEL FOOD

Актуално

Избрано за вас