Изкупление за грешките от миналото ще търсим с „Добрият шофьор“

Фотокредит: Малин Кръстев / Facebook

Изкупление за грешките от миналото ще търсим с „Добрият шофьор“

Фотокредит: Малин Кръстев / Facebook
Сподели

Дебютният игрален филм на режисьора Тонислав Христов излиза по кината на 3 ноември. Лентата е озаглавена „Добрият шофьор” .

В ролите ще видим Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро.

„Никога не ме е интересувало, че Малин и Геро са комедийни актьори, а че са добри актьори и могат да направят тази история”, коментира той.

По думите му чуждестранните продуценти на филма не са познавали работата на Малин Кръстев, заради което се е наложило да им докаже, че именно той е идеалният кандидат да изиграе главната роля.

„По снимки мнението беше, че това не е точният актьор, но след като гледаха 3-минутна демосцена, всички бяха абсолютно категорични, че това е шофьорът. Казаха, че е

феноменален актьор –

и според шведи, и според финландци“, разказва режисьорът.

Според него игралното кино съчетава както мъка, така и удоволствие, а процесът по създаването на подобен филм отнема време и енергия.

В „Добрият шофьор”, който е (копродукция между Финландия, България и Швеция) участват още Китодар Тодоров, Слава Дойчева, Алма Пьойсти (позната от ролята на Туве Янсон в „Туве“), Амос Бротерус и други.

Филмът е създаден по истинска история. Разказва за Иван, който е таксиметров шофьор в един от големите черноморски курорти. Той спестява пари, за да се

върне във Финландия, където са съпругата и синът му,

за да поправи грешките от миналото си, пише БТА.

По сценария работи един от продуцентите на филма – Каарле Ахо, заедно с Константин Божанов („Аве“, „И после светлина“) и режисьорът Тонислав Христов. Оператор е Орлин Руевски.

„Надявам се, че хората ще го гледат, ще бъдат отворени и ще усетят нещо различно. Това е жанр, който не е много разпространен в България. Филмът не е комедия, въпреки че актьорите са ни познати като комедийни. Това е много тежък и много сериозен филм. Надявам се просто хората да гледат и да изпитат нещо,  да си тръгнат от кинозалите с нещо повече“, обобщи Христов.

Фото кредит: Малин Кръстев / Facebook

Актуално

Избрано за вас