„Добрият шофьор“ на Тонислав Христов влиза в кино афишите от 3 ноември

„Добрият шофьор“ на Тонислав Христов влиза в кино афишите от 3 ноември

Сподели

„Добрият шофьор“ на Тонислав Христов влиза в кино афишите от 3 ноември, съобщават от екипа на филма.

Непосредствено преди това игралният дебют на режисьора на „Пощальонът“ (номинация за Европейските филмови награди, за най-добър документален филм през 2017 г.)

спечели сърцата на публиката

и на фестивала „Златна роза“. Режисьорът Тонислав Христов и актьорът в главната роля, Малин Кръстев, излязоха на сцената на престижния кинофорум с фланелки с надпис „Аз съм Добрият шофьор. В кината от 3 ноември. Бъди и ти Добрият шофьор“. По този начин двамата анонсираха и каузата на филма. А именно да фокусира вниманието върху това да бъдем добри хора в живота и зад волана.

Освен Малин Кръстев, в копродукцията на Финландия, България и Швеция участват Герасим Георгиев-Геро и Китодар Тодоров. Филмът е създаден по истинска история. Разказва за Иван (Малин Кръстев), който е таксиметров шофьор в един от големите черноморски курорти. Той спестява пари, за да се върне във Финландия, където са съпругата и синът му, и да поправи грешките от миналото.

По време на снимките в България и Финландия във времето на пандемията, Тонислав Христов, който е и сценарист, заедно с Каарле Ахо и Константин Божанов („Аве“, „И после светлина“), променя сценария. Той добавя в него и лични елементи, сцени и истории, инспирирани от истинския живот на актьорите и негови, предава БТА.

Актуално

Избрано за вас