Дрейк стъпи на върха на класацията Billboard

Фото кредит: PRINCE WILLIAMS/WIREIMAGE

Дрейк стъпи на върха на класацията Billboard

Фото кредит: PRINCE WILLIAMS/WIREIMAGE
Сподели

Дрейк отново стъпи на върха на класацията на Billboard за албуми със своя For All the Dogs, съобщи сайтът на изданието. Той оглави класацията, след като до изминалата седмица беше на четвърто място. На второ място е преиздаденият албум на звездата Тейлър Суифт1989 (Taylor’s Version).

Певицата обаче триумфира на върха на класацията на Billboard за най-добър изпълнител за 2023 г. Суифт е едва втората, която печели приза „най-добър изпълнител”. Същото постижение постигна и Адел през 2016, 2012 и 2011 г. Забележително е, че тя се нарежда сред ТОП 10 на най-добрите изпълнители в края на годината в 14 от последните 16 години.

В топ 10 на новия Billboard 200 Доли Партън достигна най-високата си позиция до момента. Rockstar e трети в класирането. Rockstar е и третата продукцията на Партън, влязла в топ 10 на чарта на „Билборд“. През 2014 г. тя стигна до шесто място с Blue Smoke, а през 1987 г. и Trio се изкачи до същата позиция. Междувременно албумът на ENHYPEN Orange Blood за трето поредна седмица остава на 4-о място.

Петата позиция е отново е за Морган Уолън с One Thing at a Time. За първи път в кариерата си той беше избран за „най-добър изпълнител” при мъжете.

В класацията Billboard 200 влизат най-популярните албуми за седмицата в САЩ. Един от критериите, по които се подреждат на база продажби на албуми.

Фото кредит: PRINCE WILLIAMS/WIREIMAGE

Актуално

Избрано за вас