Каква е „Цената на властта“ научаваме от 1 декември в кината

Фото кредит: bTV Studios

Каква е „Цената на властта“ научаваме от 1 декември в кината

Фото кредит: bTV Studios
Сподели

На 1 декември е премиерата на новия български филм „Цената на властта“, съобщават разпространителите от bTV Studios.

Всичко си има цена, дори властта – това го разбират по трудния начин героите в пълния с обрати политически трилър. По пътя към властта

всеки губи по нещо,

а някои губят самите себе си. В ръцете на младия напорист столичен адвокат Ник (Борис Дали) попада информация за тайни сделки на властта за отклоняване на държавни средства в особено големи размери. Зад схемата стои известния като нещатен сътрудник на премиера Марко (Кирил Ефремов).

Опит за убийство на лидера на опозицията Николов (Китодар Тодоров) и кражба на тайни документи от Стоилов (Данчо Караджов)

стартират таен план за дестабилизиране

на държавата. Цялата истина за него и механизмите за стопирането му знае единствено Ангелов (Димитър Ковачев-Фънки). Решението му обаче води до необратими последствия. Тайните сделки на властта минават през известна столична адвокатска кантора. Процент от печалбата взима и премиера Стефанов (Тончо Токмакчиев).

Нещата започват да излизат извън контрол, когато довереният човек на Ангелов Горан (Камен Воденичаров) е готов да помогне за разобличаване на схемата. Ник с помощта на Хакер (Йонислав Йото-Тото) разбира за тайния план на властта, след като получава необичайно предложение от адвокат Петканов (Георги Кадурин) да се включи в него.

Решението на Ник да открие цялата истина го поставя в

поредица от фатални ситуации,

след които вече нищо не е същото. Животът на Ник виси на косъм след решението на Марко да го ликвидира, за да прикрие схемите на властта. Започва динамична надпревара с времето. Ник е прострелян от човек на Марко (Димитър Баненкин). Бившият министър на правосъдието Виктория и Стоилов успяват да го спасят в бягство за оцеляване с миризма на барут и скоростно преследване.


Във филма ще видим още Диана Любенова, Гергана Райчевска, Антонио Асенов, Георги Златарев, Велислав Делибалтов. Режисьор и оператор е Исидор Карадимов, който е и сценарист заедно с Ирина Лазарова.

Нещата невинаги са такива, каквито изглеждат. Всеки трябва да направи избор. Едни тръгват по пътя на отмъщението, други търсят различни опции, но всички разбират, че политиката е игра на власт, игра без правила и победители, игра, за която се плаща скъпо, защото дори и властта си има цена“, коментират от екипа на „Цената на властта“.

Саундтрак към филма е песента Помниш ли в изпълнение на Борис Дали.

Фото кредит: bTV Studios

Актуално

Избрано за вас