Премиерата на „Дюн: Част втора“ се отлага за 2024 г.

Премиерата на „Дюн: Част втора“ се отлага за 2024 г.

Сподели

„Дюн: Част втора“, дългоочакваното продължение на научнофантастичния епос „Дюн“ на Дени Вилньов от 2021 г., се отлага, съобщиха от Warner Bros. в четвъртък.

Първоначално филмът, в който участват Тимъти Шаламе и Зендая, трябваше да излезе на екран на 3 ноември тази година.

В имейл до CNN в четвъртък студиото потвърдило, че продължението се отлага „поради продължаващата стачка на SAG-AFTRA“. (Warner Bros. и CNN са част от Warner Bros. Discovery.)

Актьорите от този профсъюз, Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists, стачкуват от юли, след като

преговорите със студията и стрийминг платформите за нов договор се провалиха

Спорните моменти в тези преговори включват остатъчни плащания, прозрачност на данните за гледаемостта на платформите за стрийминг и актуализирани защити срещу навлизането на изкуствения интелект в индустрията.

Стачката на актьорите се проведе в момент, в който сценаристите в Холивуд вече стачкуваха от май по сходни въпроси. Това на практика доведе до спиране на производствената дейност в Холивуд.

В момента и двете организации продължават да стачкуват, като преговорите с AMPTP (Алианс на филмовите и телевизионните продуценти) вървят бавно.

Warner Bros. потвърди тази седмица, че докато „Дюн: Част втора“ е отложен, другите големи предстоящи премиери на студиото – „Аквамен и изгубеното кралство“, „Уонка“ и „Пурпурен цвят“ – все още са планирани да излязат по-късно тази година, през декември.

Фото кредит откриваща снимка: Niko Tavernise/Warner Bros. Pictures

Актуално

Избрано за вас