Раздадоха наградите „Жена на годината“: Кои дами грабнаха отличие?

Раздадоха наградите „Жена на годината“: Кои дами грабнаха отличие?

Сподели

Списание „Грация” раздаде своите престижни награди „Жена на годината”. За отличията бяха номинирани изявени дами в различни категории – „Бизнес“, „Изкуство“, „Медии“, „Модели“, „Музика“, „Общество“, „Актриси“ и #followmyself.

През 2023 година наградите бяха посветени на борбата срещу насилието над жени.

По време на бляскава церемония актрисата и режисьор

Яна Титова беше отличена

с приза в категория #followmyself. Името ѝ се свърза не само с редица успешни сериали като „Татковци” и „Откраднат живот”, но и с излезлия наскоро филм „Диада”. Разказът за живота на тийнейджърката Дида предизвика буря от емоции у публиката и критиците. Едва няколко дни след излизането си на голям екран филмът  спечели голямата на награда U18 Youth Film Competition на COTTBUS FILM FESTIVAL, а след това и Grand Prix наградата на Just Film на фестивала Black Nights Film Festival в Талин.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ДИАДА / DYAD (@dyad.movie)

В категория „Музика” бе отличена певицата Мила Роберт.

Дъщерята на Ваня Щерева призна, че не е очаквала наградата, но пък излезе на сцената с усмивка и благодари на всички, които са гласували за нея. Тя отново не разочарова феновете си. Беше облечена в типичния си ексцентричен стил с мрежест чорапогащник, дънкова пола и горнище, както и с високи кожени ботуши. Поздравленията не закъсняха. В Instagram се появи снимка, на която колегата ѝ Михаела Маринова позира с нея. Надписът на нея гласи „Поздравления, Мила Роберт“. Самата Маринова също беше номинирана в същата категория.

За „Жена на годината” в категория „Медии” беше избрана водещата на съботно-неделния сутрешен блок на БТВ – Бесте Сабри. Тя беше от малкото репортери, които отразяваха опустошителните земетресения в Турция, отнели живота на хиляди хора, от мястото на събитието.

„Наградата не означа, че вече съм постигнала и това е лимитът ми. Тя за мен е

тласък да бъде по-добрата версия на себе си

– по-добра и в личен, и в професионален план”, сподели тя от сцената.

В категория „Модели” отличието отиде при Ирма Стефанова. „Жена на годината” сред дизайнерите е Бойка Пантелеева. В категория „Изкуство” триумфира Лукреция Малеволти.

Специалната награда на списанието за „Посланик на красотата” отиде при д-р Елеонора Валянова.

Фото кредит: norito_98/ Instagram

„Жена на годината” в „Общество”  за 2023 г. е Искра Георгиева, която излезе на сцената с едно от кученцата, които си търсят нов дом. Животинката изиграва важна роля в бляскавата вечер.

Отличената в категория „Актриси” Елеонора Иванова и нейната половинка решиха да го  осиновят. Елеонора е позната на широката публика с главната си роля във филма „Чалга”. Тя участва още в лентите „Шекспир като улично куче”, „Голата истина за група Жигули” и „Колело към Рая”.

Таня Скринска получи наградата за „Бизнес”.

За настроението на гостите на събитието се погрижиха певицата Сантра и Трио „Тринити”.

Фото кредит: GRAZIA/ Instagram

Актуално

Избрано за вас