Дара Екимова, Мила Роберт, Ели Скорчева и Светлана Янчева в надпревара за „Жена на годината“

Фото кредит: Grazia

Дара Екимова, Мила Роберт, Ели Скорчева и Светлана Янчева в надпревара за „Жена на годината“

Фото кредит: Grazia
Сподели

Отново дойде време да изберем „Жена на годината“. Списание „Grazia“ обяви номинациите за престижната ежегодна награда, която отдават заслуженото на „всички онези дами, които през последните 12 месеца са ни впечатлили с работата, отношението си към света, живота и случващото се около тях.“

Наградите са в общо девет категории:

„Актриси“, „Дизайнери“, „Общество“, „Музика“, „Модели“, „Бизнес“, „Медии“, „Изкуство“ и „#FollowMyself“.

Всеки може да подкрепи своите фаворити чрез гласуване на WOTY.GRAZIAONLINE.BG, а крайният срок е 12:00 ч. на 21 ноември.

В категория „Изкуство“ са номинирани Лукреция Малеволти, която е шесто поколение цирков артист и Розалина Буркова – визуален артист и илюстратор. Също и Теодора Лилян – режисьор и Яна Лозева – фотограф.

Дара Екимова, Елена Сиракова, Мила Роберт и Михаела Маринова пък са тазгодишните предложения в категория „Музика“.

Борещите се за наградата актриси са: Елена Замяркова, Елеонора Иванова, Ели Скорчева и Светлана Янчева.

В категория „#FollowMyself“ номинирани са Веселина Сариева – куратор, колекционер, автор, Жаклин Вагенщайн – директор на издателство „Колибри“ и създател на кино-литературния фестивал „Синелибри“. Другите две дами са певицата и актриса Мила Роберт и режисьора Яна Титова.

Талантливите дами в категория „Дизайнери“ са: Бела Шербан – създател на собствена марка бижута, Бойка Пантелеева – създател на етно бранда VEZA. Както и Кристина Милева – модел и създател на бранд за custom made шапки Save The Last Bullet и Теодора Хамами –  основател на TeAdore P.

В категория „Общество“ номинираните са: Веселина Фелдман – основател на сдружение „Конна терапия“, Искра Георгиева –

основната движеща сила зад “Stray Angels“,

които се грижат за бездомни животни. Както и Ния Петрова – председател на сдружение „ПроБудник“. Освен тях номинирани са и основателите на Таен женски клуб – Йоана Мирчева, Катя Тошева, Марта Димитрова и Деси Виденова.

Моделите отличени с номинация тази година са: Бойка Матова, Ирма Стефанова, Лиляна Станаилова и Мари Славова.

Номинираните в категория „Медии“ са: Анна-Мария Конова – част от екипа на NOVA и Бесте Сабри – водеща на „Тази събота и неделя“ по bTV.  Надя Ганчева – криминален репортер, водещ, част от Euronews България и Флора Стратиева – водеща рубрика в Българската национална телевизия.

Последната категория, но не и на последно място, отличава бизнес дамите. Номинираните тук са: Валентина Добрева – съосновател на BelleBox, най-популярната абонаментна кутия за козметика в България, Весела Богданова – магистър по управление в туризма с над 30 години опит. Катя Антонова, която е основател на издателство „Рибка“ и Таня Скринска – управител на собствен международен бизнес.

Повече информация за номинираните жени може да намерите в сайта на списанието. А победителите ще станат ясни на церемонията по връчване на наградите „Жена на годината“ на 23 ноември.

Актуално

Избрано за вас