Анджелина Джоли се среща с милиардер природозащитник

Анджелина Джоли се среща с милиардер природозащитник

Сподели

Носителката на „Оскар“ Анджелина Джоли е била засечена от папараци на обяд с милиардера Дейвид Майер. Бившата муза на Брад Пит  и 44-годишният британски природозащитник са

споделили над 3 часа заедно в ресторант в Малибу

Всичко в жестовете и облеклото на Джоли и Майер говори за повече от непринудена среща. Звездата от „Господарка на злото“ е в семпла черна рокля, черни обувки на ток и подходящи слънчеви очила. Майер дьо Ротшилд допълва небрежния дрес код за среща между близки хора с дънки, синя риза и сако в същия цвят.

Кой е Дейвид Майер? Ерген със солидна банова сметка. Името му е част от родословното дърво на знаменитата фамилия Ротшилд.

С Анджелина Джоли изглеждат отдадени на обща кауза

Екоактивизмът. През 2006 г. Дейвид Майер участва в експедиция до Арктика, за да отвори диспут върху топящите се ледници. Няколко години по-късно мисията му е Еквадор и темата за обезлесяването. През 2010 г. пък се прочу с пътешествието си по вода от Сан Франциско до Сидни. За целта той си служеше с катамаран, направен от пластмасови бутилки.

За Анджелина Джоли разходката с Майер де Ротшилд също не идва в случаен момент. Наскоро актрисата се оттегли от ролята си на специален пратеник на Върховния комисар на ООН за бежанците. В допълнение тя заяви, че е „благодарна за привилегията и възможността, която имах да работя с толкова много изключителни и отдадени полеви служители на ВКБООН и други колеги, извършващи животоспасяваща работа в световен мащаб и да служи като специален пратеник.“ „Ще продължа да правя всичко по силите си през идните години, за да подкрепя бежанците и другите разселени хора“, се казва още в изявлението й. „След 20 години работа в системата на ООН чувствам, че е време да работя по различен начин, като се ангажирам директно с бежанците и местните организации и подкрепям тяхното застъпничество за решения,“ разкрива още Джоли.

Дали двамата не са се срещнали в най-подходящия за тях професионален и личен момент? Предстои да стане ясно. Със сигурност обаче трябва да се отбележи, че благотворителните каузи могат да ги сближат по-безболезнено и трайно, отколкото снимачната площадка.

Снимки: People

Актуално

Избрано за вас