Осъдиха асистента на Джина Лолобриджида, откраднал 5 млн. евро

Фото кредит: Distributors Corporation of America/Getty Images

Осъдиха асистента на Джина Лолобриджида, откраднал 5 млн. евро

Фото кредит: Distributors Corporation of America/Getty Images
Сподели

Личния асистент на актрисата Джина Лолобриджида е получил тригодишна присъда за това, че е откраднал милиони от холивудската звезда преди смъртта ѝ през януари на 95-годишна възраст.

Според британския вестник The Times съдът в Рим е постановил, че 36-годишният Андреа Пиацола трябва незабавно да предаде повече от 450 000 евро на сина на Лолобриджида – Милко Скофич младши.

Според него

личният асистент на майка му е откраднал над 5 млн. евро от нея.

Пиацола, който заяви, че ще обжалва присъдата си, е купил Ferrari с парите на Лолобриджида, след което го е продал и е дал парите на родителите си, допълва The Times.

Според британския вестник The Telegraph той е започнал да работи за актрисата като асистент през 2009 г. и в крайна сметка се е преместил в нейната вила в Рим. La Stampa пише, че е обвинен, че се е

възползвал от психическото ѝ състояние

и я е накарал да се изолира от семейството си.

Процесът срещу Пиацола започна още преди смъртта на Лолобриджида. Тогава звездата го защити, определяйки го като свой син. Тя също така твърди, че синът ѝ Скофич-младши е изчезнал от живота ѝ за дълги години, след което се е върнал, за да ѝ отнеме богатството. Въпреки това Пиацола е обвинен, че е “

промил мозъка“ на награждаваната звезда,

а назначен от съда експерт постановява, че тя не може да се справя сама с финансите си, съобщава The Times.

„Аз бях единственият, който с любов се грижеше за Джина Лолобриджида„, коментира Пиацола, след като чува присъдата си.

През 50-те и 60-те години на миналия век Лолобриджида има бляскава холивудска кариера. Тя работи със звезди от ранга на Хъмфри Богарт, Франк Синатра, Ерол Флин и Рок Хъдсън.

Тя участва в няколко италиански филма преди да направи пробив в англоезичната си роля във филма „Beat the Devil“ от 1954 г. Седем години по-късно Лолобриджида печели награда „Златен глобус“ за ролята си в романтичната комедия „Елате през септември“ от 1961 г.

Фото кредит: Distributors Corporation of America/Getty Images

 

Актуално

Избрано за вас