Пънк музиката завладява София през уикенда

Фото кредит: Sofia MENAR Film Festival

Пънк музиката завладява София през уикенда

Фото кредит: Sofia MENAR Film Festival
Сподели

Пънк музиката ще властва в „Културен център G8” през уикенда. Три култови пънк филма „Пънк завинаги”, „Пънк в Пекин” и „Моят Буда е пънкар” ще имат ексклузивни прожекции от петък до неделя и ще запознаят зрителите с пънк културата в нетрадиционни за жанра страни като Мароко, Китай и Мианмар.

Пънк завинаги – 10 ноември (петък) – 20:30 часа

Стоф е от Казабланка и пънкът е неговият живот. Той е лицето на бунта на младите срещу консерватизма на мароканското общество. Той живее в страна на традиции, но не спира да гледа към модерното. Стреми се към свободата, а е заобиколен от морал и рестрикции. Никога не изневерява на себе си дори когато се налага да плати висока цена за това. Неговата религия е далеч от каноните на исляма, а храмът е в сърцето му и се нарича пънк. Доминик Кобе режисира филма.

Пънк в Пекин – 11 ноември (събота) – 20:15 часа

Представяте ли си какво е да си пънкар в Китай? Един таен дневник на пънк и рок сцената в страната. Автентични кадри от концерти на местни и гостуващи групи, разговори с ъндърграунд иконите на Пекин, посещение на места, за които обикновените китайци дори не подозират, че съществуват.

Австралиецът Шон Джефърд представя пекинския ъндърграунд така, както никой местен не би посмял – бръснати глави, татуировки, тонове алкохол и шумна музика. На режисьорския стол сяда Шон Джефрис.

Моят Буда е пънкар – 12 ноември (неделя) от 16:30 часа

Какво се получава от симбиозата между будизъм и пънк, какви са последствията от дългогодишната военна диктатура в Мианмар и как се отразява на младите зараждащата се ъндърграунд култура? Режисьор на лентата е Андреас Хартман.

Прожекциите са организирани от “Позор”, които стоят и зад Sofia MENAR Film Festival. Той има за цел да запознае българската публика с културата и традициите на ислямския свят.

Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им.

Фото кредит: Sofia MENAR Film Festival

Актуално

Избрано за вас