The Rolling Stones представи новия си албум на парти в Ню Йорк с участието на Лейди Гага

Фото кредит: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES FOR RS

The Rolling Stones представи новия си албум на парти в Ню Йорк с участието на Лейди Гага

Фото кредит: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES FOR RS
Сподели

Британските легенди на рока The Rolling Stones късно снощи организираха парти в Манхатън, Ню Йорк. То бе с участието на Лейди Гага и по време на него представиха новия си албум, който от днес е на музикалния пазар, съобщават Ройтерс и АФП.

„Hackney Diamonds“ е 24-ият британски и 26-ият американски студиен албум на рок ветераните. Той е първият от 18 години, включващ оригинален материал, предава БТА. Предишната тава на групата – „Blue & Lonesome“, издадена през 2016, съдържаше само кавъри.

The Rolling Stones, които са в

седмото си десетилетие като рок група,

свириха пред стотици зрители в клуб „Ракет“, промотирайки новия си албум „Hackney Diamonds“, донесъл им едни от най-добрите отзиви от десетилетия.

80-годишният фронтмен на The Rolling Stones Мик Джагър се пошегува, че поредното представяне в Ню Йорк е било част от мотивацията да се върне в студиото, за да запише албума. Заглавието е препратка към британския жаргон за разбито стъкло.

„Толкова много ни липсваха представянията, че трябваше да се върнем и да направим още един албум“, каза Джагър на заредената с енергия публика в средата на партито, на което се редуваха нови и добре познати парчета като „Jumpin’ Jack Flash“ и „Tumblin’ Dice“.

Групата и преди е представяла свои албуми в Ню Йорк

по зрелищен начин,

като веднъж, например, се спусна по Пето авеню с камион с платформа.

За финал на сцената заедно с The Rolling Stones се качи Лейди Гага. Заедно изпълниха парчето „Sweet Sounds of Heaven“ – бавна, пропита с блус композиция от новия албум, която напомня класиката на групата от 70-те години „Moonlight Mile“.

Лейди Гага и Мик Джагър имитираха танцовите си движения, докато редуваха вокалите си – ексцентричната поп звезда в блестящ червено-черен гащеризон с един ръкав, а фронтменът на The Rolling Stones в обичайната си тясна черна риза.

„Hackney Diamonds“ е първият студиен албум с оригинален материал на групата след „A Bigger Bang“ от 2005 г. Той е първият запис след смъртта на дългогодишния барабанист Чарли Уотс. Уотс почина през 2021 г. на 80-годишна възраст. Мястото му на барабаните зае Стив Джордан.

Освен Джагър, оцелялото ядро на групата включва китаристите Кийт Ричардс и Рони Ууд.

Лейди Гага не е единствената гост-звезда в новия албум на The Rolling Stones. Звезден принос към „Hackney Diamonds“ имат също Стиви Уондър, Пол Маккартни и Елтън Джон, както и дългогодишният басист Бил Уаймън, напуснал групата през 90-те години на миналия век. Уаймън се завръща за песента „Live by the Sword“, в която се чуват и барабаните на Чарли Уотс преди смъртта му.

Албумът, продуциран от Андрю Уат, завършва с песента „Rolling Stone Blues“. Тя е кавър на песен на Мъди Уотърс, от която произлиза името на групата.

Фото кредит откриваща снимка: KEVIN MAZUR/GETTY IMAGES FOR RS

Актуално