„Ролинг Стоунс“ тръгват на турне догодина

Фото кредит: People

„Ролинг Стоунс“ тръгват на турне догодина

Фото кредит: People
Сподели

Легендарната британска рок група „Ролинг Стоунс“ обяви, че тръгва на турне, с което ще промотира албума си Hackney Diamonds, пише АП. Турнето ще се състои от 16 концерта на стадиони в Съединените щати и Канада, които ще се проведат през следващата година.

През миналия месец музикантите

издадоха първи авторски албум от 18 години насам.

„Нямаше да издадем този албум, ако наистина не го харесвахме“, сподели 80-годишният Мик Джагър. „Трябва да кажем, че сме доста доволни от него. Не сме надути, но се надяваме да ви хареса“.

Групата обявиха излизането на албума „Hackney Diamonds“ на пресконференция в Лондон по-рано този месец, където Джагър, Ричардс и Ууд излязоха на сцената, за да разговарят с Джими Фалън.

Започвайки на 28 април в Хюстън, „Ролинг Стоунс“ ще изнесат концерти в градове като Ню Орлиънс, Лас Вегас, Сиатъл. Те ще зарадват и публиката в Атланта, Филаделфия, Лос Анджелис и други градове. Големият финал ще бъде на 17 юли в Санта Ана, Калифорния.

Предишното турне на „Ролинг стоунс“ в САЩ, под надслов No Filter tour, беше през 2021 г. То беше и първото без барабаниста Чарли Уотс от 1963 г. Той почина на 80 г. през 2021 г.

„Откакто Чарли си отиде, всичко е различно, той е номер четири“, казва 79-годишният Кийт Ричардс. „Той ни липсва изключително много, но е там горе“.

Билетите за предстоящото турне ще бъдат пуснати в продажба на 1 декември в 10:00 ч. местно време, а повече информация ще намерите в уебсайта на групата.

Фото кредит корица: People

Актуално