Русенската опера ни пренася в епохата на модернизма

Фото кредит: Държавна опера - Русе

Русенската опера ни пренася в епохата на модернизма

Фото кредит: Държавна опера - Русе
Сподели

На 23 ноември русенци ще имат възможност да се докоснат до музиката от епохата на романтизма и модернизма във вечното изкуство, а именно техния разцвет. Концертът ще се проведе в зала „Филхармония“ на Русенската опера.

Интригуваща програма представят музикантите от САЩ –

цигуларката Елисия Силверстайн и диригентът Укки Сачедина.

В програмата са включени  концерт за цигулка и оркестър на Йоханес Брамс, симфоничната поема „Вълшебното езеро“ от Анатолий Лядов и Сюитата по балета „Жар птица“ на Игор Стравински.

Младият американски диригент от индийски произход за трети път гостува на взискателната русенска сцена.

“Развълнуван съм и за мен е

чест да се върна в Русе с програма от произведения,

които са много близки на сърцето ми”, коментира самият Сачедина.

Цигуларката Елисия Силверстайн също ще блести с категоричната  неоспоримост на своя музикален талант. Със своя чар тя е притегателната сила в тази концертна програма. Музикалният спектакъл обещава да не оставя безизразен нито един музикант от сцената, както и самата публика.

„Концертът за цигулка е едно от най-динамичните, дълбоки, вълнуващи гениални музикални произведения. Просто го обожавам и съм развълнувана да го свиря в Русе под диригенството на Укки Сачедина, категорична бе Силверстайн.

Меломаните не бива да пропускат този  истински музикален празник, в който оркестърът на Русенската опера ще бъде дирижиран от брилянтния млад диригент.

Билети могат да бъдат открити на касата на Операта или в сайта на културната институция.

Два дни преди това известната италианска оперна певица Аннализа Д’Агосто също ще представи пред русенската публика оригинална концертна програма. Тя включва популярни и по-рядко изпълнявани неаполитански песни под съпровода на камерен инструментален ансамбъл от състава на Оркестъра на операта.

Фото кредит: Държавна опера – Русе

Актуално

Избрано за вас