Русе се превръща в сцена за „Неаполитански напеви“

Фото кредит: Сайтът на Русе

Русе се превръща в сцена за „Неаполитански напеви“

Фото кредит: Сайтът на Русе
Сподели

На 21 ноември Държавна опера – Русе кани ценителите на интересен и вълнуващ концерт с Неаполитански канцонети под надслов „Неаполитански напеви“. Събитието ще се проведе от 19 часа в зала „Европа“ на Доходното здание.

Известната италианска оперна певица Аннализа Д’Агосто ще представи пред русенската публика оригинална концертна програма. Тя вкючва популярни и по-рядко изпълнявани неаполитански песни под съпровода на камерен инструментален ансамбъл от състава на Оркестъра на операта.

Красотата на езика, поезията, вплетена в песните, и звученето на мелодиите ще пренесат публиката в тази красива част от Италия.

Аранжиментите на „Неаполитански напеви“ са дело на младия италиански диригент Лука Гаета. Според него смесването на различни култури представлява опорната точка за конструктивно сравнение между народите.

„В моята артистична кариера като цигулар и диригент винаги съм се посвещавал на създаването на оригинални аранжименти за различни инструментални ансамбли. По-специално – посветени на неаполитанската песен, която предлага множество композиционни идеи“, каза Лука Гаета.

Повече за концерта сподели и оперната певица Аннализа Д’Агосто: „С този концерт искам да разпространя неаполитанската култура и да гарантирам, че тя ще достигне до възможно най-много хора, защото това е отлична музика. Неаполитанската песен брилянтно улеснява гласа и е наслада за душата.

Текстовете са поезия, а любовта е в основата им!“.

„Надявам се един ден да мога да се върна отново в Русе, за да предам на вашата топла публика цялото си изкуство и емоциите, които бликат от музиката. Българите са прекрасен народ, много близки до италианците по начин на изразяване. Много обичам вашата кухня и вашите традиции. Всеки път, връщайки се у дома, съм изпълнена с чудеса и богатства в душата си!“, допълва тя.

Билети за събитието могат да бъдат купени през сайта на Русенската опера.

Фото кредит корица: Сайтът на Русе

Актуално

Избрано за вас