MrBeast пише история в Youtube, каналът му е с 274 млн. абонати

Снимка: Michael Tran/ AFP/ Getty Images

MrBeast пише история в Youtube, каналът му е с 274 млн. абонати

Снимка: Michael Tran/ AFP/ Getty Images
Сподели

MrBeast стана каналът с най-много абонати в историята на YouTube . Само допреди 5 дни индийският музикален лейбъл T-Series държеше рекорда с 266 милиона абонати.

Щурият MrBeast, чието истинско име е Джими Доналдсън, спечели дългогодишната битка, като изпревари T-Series. В момента той има цели 274 милиона абонати, близо с 10 милиона повече от подгласника си. T-Series държеше рекорда в продължение на пет години, преди да бъде задминат в неделя (2 юни). За историята на YouTube това е огромно постижение.

26-годишният създател на съдържание има около 800 видеа в платформата. Той стана известен с

организиране на игри, каскади,

реакции. Но най-вече – с раздаването на пари и всякакви награди, пише BBC. Джими Доналдсън дори пресъздаде собствена версия на Олимпийските игри, както и на хитовия сериал на Netflix – Squid Game.

Само преди няколко часа той публикува видео, в което демонстира как се е заровил в ковчег жив за 1 седмица. “Наслаждавайте се, докато ме гледате как страдам”, е описанието към клипа. А това е само едно от всичките му щури видеа.

В публикация в X MrBeast написа, че най-накрая е „отмъстил“ на YouTube звездата Felix Kjellberg, известен като PewDiePie, като надмина броя на абонатите на T-Series.

В последваща публикация MrBeast споделя, че неговият канал е поставил рекорда с

най-голям ежедневен скок на абонатите,

който се е увеличил с повече от 2 милиона в събота. T-Series първоначално постави рекорда през 2019 г., като изпревари PewDiePie.

MrBeast има и няколко други канала – всеки от които има десетки милиони абонати. Това означава, че той изкарва доста прилична сума пари само от YouTube. През 2022 г. Forbes оцени нетното му състояние на около 500 милиона долара и го класира на първо място в списъка си с 50-те най-добри създатели на съдържание през 2023 г.

Според източници рекордът на MrBeast е чудесна новина и за собственика на Amazon, тъй като компанията е подписала с него телевизионна сделка на стойност около 100 милиона долара.

Актуално

Избрано за вас