Viber стартира опция за безплатни международни разговори с компании

Снимка: Rakuten Viber

Viber стартира опция за безплатни международни разговори с компании

Снимка: Rakuten Viber
Сподели

Viber обяви глобалното стартиране на „Бизнес обаждания”. Това е опция, предназначена да подобри комуникацията между брандовете и техните клиенти в приложението.

Компаниите могат да създадат нов комуникационен канал, позволявайки на клиентите да провеждат

безплатни международни разговори

с техните стационарни номера директно през платформата – уникална услуга в сферата на комуникационните приложения.

Новото предложение е мощен инструмент за бизнеси от различните индустрии и е особено ценно за фирми, които оперират с колцентрове. Обажданията в приложението могат да са от различно естество – помощ при запитвания за продукти, проследяване на поръчки и следпродажбено обслужване в сектора на търговията на дребно и доставките. Банките

могат да отговарят на запитвания

по сметки, да насрочват срещи, да управляват транзакции, да предлагат финансови съвети и поддръжка, докато аптеките могат да помогнат с информация за рецепти, да споделят информация за графици на клонове и да предоставят консултации относно лекарствени продукти.

Проучванията сочат, че 91% от потребителите предпочитат брандове, които предлагат опция за обаждане или съобщение. В комбинация с услугата „Бизнес съобщения”, новата функционалност „Бизнес обаждания” подобрява и допълва текущия комуникационен пакет с услуги за бизнеса.

Опцията за обаждане до бизнеси позволява на потребителите да извършват разговори безпроблемно в рамките на Viber, премахвайки необходимостта от използване на други приложения. Това отваря допълнителни възможности за продажби на продукти по време на разговори и улеснява моменталната обработка на заявки. В резултат на това

намаляват оплакванията от клиенти

и репутацията на бранда се подобрява. Ранно регистрираните компании имат възможност да създадат публични бизнес профили с вграден бутон „Бизнес обаждания” или да добавят опцията към съществуващите им профили в приложението, което позволява на клиентите лесно да откриват и да се обаждат на дадената компания. Потребителите могат също така да стартират обаждане с бизнес директно от чат, съобщи Nova TV.

Всички бизнес разговори ще бъдат безплатни за клиентите, независимо от местоположението им. Това е особено полезно за

обслужване на клиенти, обаждащи се от чужбина,

като например чуждестранен турист, търсещ информация за своята резервация, или клиент на местна банка, който има проблеми с кредитната си карта в чужбина. Услугата позволява да се подсили глобалната достъпност на бранда, да се подобри кризисният мениджмънт и да се установи конкурентно предимство чрез предоставяне на безплатни обаждания за поддръжка за клиенти от всяка точка на света. Бизнесите могат или да изберат конкретен номер за Rakuten Viber, или да продължат да използват своя досегашен колцентър номер.

Актуално

Избрано за вас