Полицаи разпитваха Ръсел Бранд по обвинения в изнасилване

Фото кредит: Russell Brand/ Official website

Полицаи разпитваха Ръсел Бранд по обвинения в изнасилване

Фото кредит: Russell Brand/ Official website
Сподели

Актьорът и комик Ръсел Бранд е бил разпитан от детективи от лондонската полиция заради обвинения в сексуално посегателство в миналото, съобщава Ройтерс, позовавайки се на вестник „Таймс“.

Британската полицията съобщи през септември, че е започнала разследване след публикации в медиите. Според тях няколко жени са посочили, че Бранд е сексуален насилник.

По-рано същия месец вестник „Съндeй Таймс“ и „Канал 4“ изнесоха данни, че четири жени

обвиняват 48-годишния Бранд в сексуални престъпления,

включително изнасилване, в периода между 2006 г. и 2013 г.

Бранд отхвърля твърденията, които определя като „много сериозни обвинения“, Той обяви в каналите си в социалните мрежи, че никога не е имал сексуален контакт без нечие съгласие.

Нямаше незабавен отговор на молбата за коментар от представители на Бранд.

„Мъж на около 40 години е посетил полицейски участък в Южен Лондон в четвъртък, 16 ноември 2023 г.“, се казва в съобщение на столичната полиция, която отказа да потвърди дали това е Бранд.

„Той беше разпитан превантивно от детективи във връзка с

три сексуални престъпления,

които не са извършени наскоро. Разследванията продължават“, добавиха от полицията, цитирани от БТА.

Бившият съпруг на певицата Кейти Пери не е единствената знаменитост, която е изправена пред обвинения в сексуално посегателство.

Преди дни певицата Каси също обвини дългогодишния си приятел Шон Кумс (Пи Диди) в подобно зверство. Тя твърди, че той я е принуждавал да има сексуален контакт с други мъже, докато той ги снима. Двамата обаче успяха да постигнат извънсъдебна договорка.

Под ударите на закона може да попадне и фронтмена на „Аеросмит“ Стивън Тайлър.

Джийн Белино твърди, че е претърпяла „тежък и постоянен емоционален стрес“, след като певецът я е нападнал два пъти през 1975 г. на 17-годишна възраст. Това е вторият иск, заведен срещу Тайлър, след като миналата година Джулия Мисли обвини 75-годишния певец, че е имал незаконна сексуална връзка с нея, когато е била тийнейджър.

Фото кредит: Russell Brand/ Official website

Актуално

Избрано за вас