Дейзи Ридли ще получи наградата „Холивудска изгряваща звезда“

Снимка: AFP

Дейзи Ридли ще получи наградата „Холивудска изгряваща звезда“

Снимка: AFP
Сподели

Дейзи Ридли ще получи наградата „Холивудска изгряваща звезда“ на филмовия фестивал в Довил, който тази година ще отбележи 50-годишнината си.

Ридли, която наскоро разкри пред Women’s Health, че е диагностицирана с Базедова болест през септември 2023 г.,

се очаква да присъства на церемонията в Довил.

Тя ще последва стъпките на Емилия Кларк (2023 г.), Ана де Армас (2022 г.), Пол Дано (2012 г.) и Робърт Патинсън (2015 г.), както и на Райън Гослинг и Джесика Частейн, които получиха първата награда за изгряваща звезда на Холивуд през 2011 г.

Ридли е най-известна с ролята си на Рей в трилогията „Междузвездни войни“,

в която играе с Адам Драйвър, Оскар Айзък и Джон Бойега.

Освен в блокбъстъри Ридли участва и в „Убийство в Ориент Експрес“ на Кенет Брана. Както и в признати от критиката независими филми като „Офелия“ на Клеър Маккарти.

Дейзи Ридли; Снимка: AFP

Съвсем наскоро взе уастие в драмата „Понякога мисля да умра“ на Рейчъл Ламбърт, както и в „Magpie“ на Сам Йейтс, чиято премиера се състоя на тазгодишния фестивал SXSW.

50-то юбилейно издание на филмовия фестивал в Довил ще се проведе от 6 до 15 септември в морския град в Нормандия. То  ще бъде ръководено от новия артистичен директор Од Хесбер. Той пое ръководството след обвиненията в сексуален тормоз, наложили отстраняването на дългогодишния директор Бруно Барде.

Майкъл Дъглас е почетен гост на фестивала,

а Джеймс Грей и Фредерик Уайзман ще участват в церемонията по отдаване на почит към творчеството им. Фестивалът ще представи и 50 американски игрални филма, които са „променили начина, по който гледаме на света“, включително „Нетърпимост“ на Дийв Грифит и „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас