„Дюн: Част втора“ привлече най-много зрители в кината

Снимка: Warner Bros.

„Дюн: Част втора“ привлече най-много зрители в кината

Снимка: Warner Bros.
Сподели

„Дюн: Част втора“ превзе половината от екраните в страната, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Продължението на борбата на Пол Артеидски  е показвано на 100 екрана едновременно у нас. През изминалия уикенд са го гледали 35 697 зрители. От билетите им са отчетени 546 366 лева приходи.


На втора позиция е руската анимация „Кучета в операта“. Изпълнената с музика от Бизе история за уличното куче Самсон, което се влюбва в Марго е вече втора седмица в кината. Гледали са я 8 726 зрители.

Трето място заема „Тримата мускетари: Д`Артанян“ на французина Мартен Бурбулон. Вдъхновеният от книгата на Александър Дюма сюжет е в по-нов прочит. Видян е от 6 458 зрители, а приходите за двете седмици на екран са 84 422 лева.

На четвърто място е Дакота Джонсън в „Мадам Уеб“, последният филм от поредицата на „Марвел“.

Българският

„Уроци по немски“ е на пето място

по зрителски интерес след миналия уикенд. Неволите на Никола преди да замине за Германия са вече седмица в кината. Гледани са от 6 609 зрители, а отчетените приходи са 76 174 лева, пише БТА.

Снимка: 8pm

На шеста позиция е Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – To the Hashira Training. Японската манга за Танджиро, който иска да върне отново малката си сестра при хората, след като е превърната в демон, е втора седмица в кината.

Седмо място е за „Уонка“, който отбелязва

трети месец сред 10-те най-гледани заглавия.
Снимка: COURTESY OF WARNER BROS. PICTURES

Осма позиция е за втората премиера от миналия петък – датският „Обетована земя“. Разказът за капитан Кейлен, който трябва да построи колония в датската пустош, са проследили вече 1 545 зрители. Приходите са в размер на 18 434 лева.

На девета позиция е третата премиера – норвежката анимация „Луис и Лука: Мисия до Луната“. Как норвежците се включват в международната надпревара до Луната, са гледали вече 1 600 зрители.

Десето място е за романтичната комедия „Обичам да те мразя“, която отбелязва вече втори месец на екраните.

Актуално

Избрано за вас