Изложба отбелязва Световния ден на добротата

Снимка: typecampus

Изложба отбелязва Световния ден на добротата

Снимка: typecampus
Сподели
По повод Световния ден на добротата в Града под тепетата ще се открие изложбата „Fight for Kindness“, която ще се проведе в Народна библиотека Иван Вазов, Пловдив, от 11 до 25 ноември.
Официалното откриване ще бъде на 13 ноември.
Изложбата представя типографски творби от български и международни артисти, сред които Vasjen Katro (BAUGASM), Todor Georgiev, Maria Yordanova, Hector Ayuso, Debbie Millman и много други. Миналата година изложбата беше представена в страни като САЩ, Италия, Франция, България, Испания, Унгария, Англия и Египет. А тази година очакваме още повече държави да се присъединят, казват от организаторите.
Снимка: typecampus
Водещ и модератор ще бъде Нако Баев. Също така, на 13 ноември след откриването ще има афтър парти. Мястото е клуб Fargo, където ще бъдат и някои от артистите, които идват от различни страни.
Изложбата има за цел да напомни за значението на добротата в нашето ежедневие
и ще бъде чудесна възможност за вашите читатели да се запознаят с вдъхновяващи произведения, посветени на добротата и емпатията.
„Присъединете се и разпространете доброта заедно с нас“, канят организаторите на изложбата.
„В едно все по-ориентирано към себе си общество, изострено от преживяванията на пандемичната изолация, добротата се е разпаднала, рискувайки да се превърне в наследство от отминали времена. Мирът и взаимното доверие стават по-важни от всякога. И всяко действие, което може да работи в тази посока, е наша човешка отговорност“, пишат от създателите на инициативата.
Снимка: typecampus
Всяка година през ноември хората по целия свят отбелязват Световния ден на добротата. Той популяризира значението на това да бъдем добри един към друг и към света. Този проект е уникална възможност да се повиши осведомеността относно тази ежегодна среща, като се обединят дизайнерските общности и се отпразнува Добротата по един по-вдъхновяващ начин.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас