Единственият музей в света, който ви повежда на „пътувате през човешкото тяло“

Снимка: Corpus Museum

Единственият музей в света, който ви повежда на „пътувате през човешкото тяло“

Снимка: Corpus Museum
Сподели

Независимо дали сте любопитно дете или възрастен, уникалният по рода си музей Corpus предлага по нещо за всеки. Така че, ако някога сте в Нидерландия, не забравяйте да добавите този уникален музей към маршрута си и да се впуснете в

невероятното си пътешествие из човешкото тяло.

Самият термин „Corpus“ означава „тяло“ на латински и точно това е формата на музея – гигантско човешко тяло. Разположен в холандския град Оегстгеест, музеят Corpus е популярна дестинация за семейства, ученици и всички, които се интересуват от човешкото тяло. Той е официално открит от кралица Беатрикс на 14 март 2008 г.

Ето какво можете да очаквате по време на посещението си:

Снимка: Corpus Museum
Различните части на пътуването

Централно място в музея Corpus заема изложбата с подходящо име „Reis door de Mens“, което в превод означава „Пътешествие из човешкото тяло“. Тази интерактивна експозиция отвежда посетителите на мащабно приключение из вътрешните органи на човека.

Вътре в Corpus ще се отправите на самостоятелна обиколка през различни секции, всяка от които представя различна част от човешкото тяло.

Коляното: Ще влезете през коляното и ще преминете през различни камери, всяка от които представя определена част от тялото.

Мускулите: Ще научите повече за различните мускулни групи в тялото и тяхната основна роля в движението. Тук можете дори да изпробвате собствената си сила на интерактивни експонати.

Снимка: Corpus Museum

Костите: В тази секция се разглеждат отблизо човешката скелетна система, различните кости и техните функции.

Може дори да се качите на гигантско копие на гръбначен стълб.

Сърцето: Ще можете да усетите мощния удар на симулирано сърце и да научите повече за сърдечно-съдовата система. В този раздел се подчертава и значението на здравословните навици за здравето на сърцето.

Белите дробове: Вдишайте дълбоко и научете как белите дробове внасят кислород в тялото ни и изхвърлят въглероден диоксид. Интерактивните експонати тук могат да ви помогнат да разберете

значението на здравето на белите дробове.

Стомахът: Чудили ли сте се някога какво се случва с храната, след като я изядете? Тази секция ще ви отведе на увлекателно пътешествие из храносмилателната система – от стомаха до червата.

Снимка: Corpus Museum

Мозъкът: Този раздел показва удивителния свят на човешкия мозък, различните му части и техните функции. Интерактивните игри и пъзели могат да ви помогнат да проверите паметта, рефлексите и уменията си за решаване на проблеми.

Сетивата: Изследвайте чудесата на петте ни сетива – зрение, мирис, вкус, допир и слух. Интерактивните експонати ви позволяват да опознаете света от различни сетивни гледни точки.

Симулация на раждане: Този раздел предлага емоционално преживяване, симулирайки пътя на бебето през родилния канал.

Музеят Corpus не се състои само от статични експонати.

Цялото преживяване е проектирано така, че да бъде интерактивно и ангажиращо, като прави изучаването на човешкото тяло забавно и вълнуващо за посетители от всички възрасти.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас