„Пост“ по време на полет – новият тренд в социалните мрежи

Снимка: DeWatermark

„Пост“ по време на полет – новият тренд в социалните мрежи

Снимка: DeWatermark
Сподели

За повечето пътници дългият полет означава да гледат филми или да слушат подкаст. Не и за любителите нa ,,Raw-Doggingили с други думи на пост, въздържание по време на летене.

Нова тенденция в TikTok показва как пътници в самолет се хвалят, че са издържали цял полет без никакви развлечения или разсейване. Следователно без телефон, без телевизор, без книги, без музика. Някои дори се отказват да се хранят. Това съобщи People.

,,Току-що изкарах 7-часов полет във въздържание. Това е моят нов личен рекорд“, обяви британски диджей на име Удини във видеоклип, публикуван на 4 юни, който вече има над 13 милиона гледания.

,,Без слушалки, без филм, без вода, нищо.

През последните няколко месеца много други потребители на TikTok документираха своите полети без активност. ,,Никаквa музика. Никакви филми. Просто гледам в бездната с часове и наблюдавам малкия gps самолет“, пише Вероника Ская през януари.

Австралийският музикант Торен Фут също се включи в тенденцията: ,,Просто го издържах, 15-часов полет до Мелбърн, без музика, без филми, само с билет в ръка и два пъти преброих до 1 милион“.

@torrenfootProud of this one 👏🏽♬ original sound – torrenfoot

Потребителка на TikTok на име Мишел се включи в платформата на социалната мрежа, за да коментира колко малко от нейните колеги пътници изглежда са гледали само в една точка по време на петчасовото пътуване от Ню Йорк до Сан Франциско. ,,Буквално гледат право напред през цялото време?“

Друг потребител на социалните мрежи с псевдоним Уест сподели през май, че е ,,завършил успешно“ седемчасов полет, гледайки само списанието на борда.

,,Омръзна ми да гледам едни и същи филми“, обяснява той, сравнявайки спокойния стил на летене с медитацията. ,,Можеш да гледаш само седалката пред теб, вдясно или вляво, ако си до прозореца. Единственото, което чуваш, е барабанният звук на двигателя. Това е просто бял шум“. 

@westwashere Anyone else bareback flights? #flying #planes #fyp ♬ BAND4BAND – Central Cee & Lil Baby

Тенденцията накара някои потребители на социалните мрежи да си спомнят за един запомнящ се телевизионен герой. Той е бил ранен привърженик на този тип въздържание: Дейвид Пади, обожателят на Илейн Бенес в ,,Сайнфелд“.

Снимка: NBCUPhotobank/Rex Features

В епизода ,,Бръснене с масло“ от сезон 9 Пъди, в ролята Патрик Уорбъртън, отказа предложението на Илейн или Джулия Луис-Драйфус да прочете нещо. Това се случва, докато летят на връщане от ваканция. Той гледаше право напред през цялото време.

,,С уважение, но не постите, ако гледате списанието на борба…Пъди се взираше в облегалката на седалката пред него, възмъжете!“, гласеше един от постовете в X.

Актуално

Избрано за вас