Кои са любимите есенни дестинации на дигиталните номади?

Снимка: Getty Images

Кои са любимите есенни дестинации на дигиталните номади?

Снимка: Getty Images
Сподели
Независимо дали се възхищавате на дигиталните номади, или ги критикувате, със сигурност ви подтикват да мечтаете със своите снимки –
било то от някое кафе на плажа или от хижа високо в планината с компютър под мишница.
Ако имате възможност да си вземете няколко дни хоумофис в следващите дни и определено не искате да ги прекарате у дома, подготвили сме ви списък с някои любими дестинации. Но не какви да е, а такива, които предлагат едни от най-красивите есенни гледки. 
Бягство край Босфора 
Снимка: Pixabay
Турция изобилства от възможности за невероятни преживявания. Не е необходимо да избирате между Изтока и Запада – просто се оставете да бъдете водени от прочутото турско гостоприемство, аромата на изобилните подправки, синьото море и ярките цветове на многобройните пазари.
Истанбул е чудесен избор за дигиталните номади с многобройните му удобни кафенета и коуъркинг пространства край Босфора, които са идеални за работа. Освен това – през есента температурите са меки и има по-малко туристи. Това е идеалното време да започнете деня си с чаша горещ турски чай и да завършите работния ден с разходка в парка „Tema Vehbi Koç“, който разкрива прекрасна гледка към моста „Фатих Султан Мехмед“. Друга отлична опция е хълмът „Чамлъджа“ с великолепен изглед към Босфора. И двете места не са пренаселени, така че можете да се насладите на спокойна и пълноценна почивка и да се възползвате да направите много красиви снимки.
„Онлайн“ по крайбрежието на Средиземно море
Снимка: Getty Images
Барселона е идеалното място за дигиталните номади. Градът предлага съчетание от спокоен начин на живот, отлична интернет връзка, приятни температури през цялата година, уютни кафенета и оживена парти атмосфера. Разходите за живот са достъпни. Ако искате да избягате от сивотата на София през есента, сега е най-подходящият момент да решите дали предпочитате да отговаряте на имейли близо до катедралата „Саграда Фамилия“, или от някое от слънчевите кафенета край плажа.
Препоръчваме ви също да се разходите и да поработите няколко дни на юг – във великолепния град Севиля, където тапас баровете са на всеки ъгъл. Задължително си откраднете и малко време, за да се раздвижите и да се потопите в магията на фламенкото.
Полезното с приятното в най-цветната европейска столица
Снимка: Istock

Лисабон е прекрасно място за живеене с меки температури, ниски цени и богато културно и архитектурно наследство през цялата година. Столицата на Португалия бързо се утвърди като водеща дестинация за дигитални номади.

Разходете се из тесните улички на различните квартали с пастел де ната (известен местен сладкиш) в ръка и намерете удобно място за работа. В края на деня можете да хванете жълтия ретро трамвай и да се насладите на изобилие от рибни изкушения и изискани вина в местните ресторанти.

Ако успеете да свършите преди пет следобед, недалеч е крайбрежна общност Ерисейра. Тя е перфектно място за сърф и релакс, а ако предпочитате разходка – Порто определено е идеалното място за това.

Свобода и красота на запад от София
Снимка: iStock by Getty Images

От лято на 2021 можете да пътувате и да живеете в Хърватия за период до една година, ако докажете, че сте дигитален номад. Освен с приличната скорост на интернет и целогодишното хубаво време, страната привлича с морските си и планински пейзажи, които приканват работещите да се установят тук.

Хърватия предлага голямо разнообразие от национални паркове, живописни гледки и средновековни градове. Независимо дали ще изберете Сплит, Загреб или Дубровник, ще намерите много удобни кафенета с WiFi. Те предлагат чудесна среда за работа. Препоръчваме ви да си подарите в края на работния ден разходка в Националния парк „Плитвички езера“ с неговите невероятни водопади.

Обявен за най-красивият парк за 2024 г..

той е разположен между планинския масив Мала Капела на запад и северозапад и е страхотен за снимки през есента.

Страната на източния бряг на Черно море
Снимка: : iStock
След няколко години Тбилиси може да се превърне в новия център за дигитални номади. Близостта до природата и ниските разходи за живот правят това място идеална дестинация – особено за тези, които тепърва започват своето пътуване. Няма да ви е трудно да намерите приятно място за работа – разнообразието от ресторанти, кафенета и коуъркинг пространства е впечатляващо. Единственият недостатък са неудобните полети, но това може би ще се промени много скоро.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас