Кои са реалните места, вдъхновили филмите на Disney?

Снимка: Matt Stroshane/Disney

Кои са реалните места, вдъхновили филмите на Disney?

Снимка: Matt Stroshane/Disney
Сподели

Красивите светове от любимите ни анимации са дело на въображението, но дори и те са вдъхновени от истински места. Снимките на дворците и храмовете в реалните градове по света  и техните Disney версии ще ви накарат да повярвате в магията.

Снимка: neuschwansteincastl. net
„Спящата красавица“ – замъка Нойшванщайн, Бавария

Кралският замък в „Спящата красавица“ е вдъхновен от Нойшванщайн в Бавария. Замъкът е построен от Лудвиг II през 1892г в чест на любимия му композитор – Вагнер.

Снимка: about-france.com
„Красавицата и звярът“ – Елзас, Франция

Малкият селски площад в „Красавицата и звярът“ е вдъхновен от Елзас, живописен регион в северозапада Франция, който през по-голямата част от историята на Европа е бил под германско управление. В резултат на това се е получила смесица между две култури, която си личи в красивата архитектура.

Снимка: Amaustan/Wikipedia
„Рапунцел и разбойникът“ – Мон Сен Мишел, Нормандия

Кралство Корона в „Рапунцел и разбойникът“ много прилича на Мон Сен Мишел във Франция. Уникалното островно абатство периодично е откъсвано от света от приливните вълни. Това го е направило идеална защитна крепост. Днес красотата на острова го е превърнала в едно от онези места, които посрещат многобройни туристи всяка година.

Снимка: iStock
„Аладин“ – Тадж Махал, Индия

Султанският дворец в „Аладин“ е вдъхновен от Тадж Махал. Считан от мнозина за дворец, Тадж Махал всъщност е мавзолей, който император Шах Джахан е започнал да строи през 1632г за любимата си съпруга Мумтаз Махал. Легендарната гробница е покрита с бял мрамор и обградена от пищни градини.

Снимка: iStock
Мулан – Забранения град, Пекин

Домът на императора в „Мулан“ е вдъхновен от Забранения град в Китай. Макар днес да е отворен за туристи, някога той е бил дом за императорите от династии Мин и Цин. Огромният дворец е наричан „забранен“, защото никой не е можел да влиза и излиза без разрешението на императора, предаде БТВ.

Снимка: Jakub Hałun/ Wikipedia
Атлантида: Изгубената империя- Ангкор Ват, Камбоджа

Легендарният град от „Атлантида: Изгубената империя“ е версия на Ангкор Ват. Храмовият комплекс води началото си от индуистки храм, който по-късно се превръща в будистки. Това е най-големият религиозен паметник в света.

Актуално

Избрано за вас