Роберто Кавали стана баща на 82

Роберто Кавали стана баща на 82

Сподели

Италианският дизайнер Роберто Кавали влезе в клуба на родителите без възраст – на 82 той стана баща за шести път. Според медиите на Апенините

преди седмица се родил синът му, на когото стилистът дал името Джорджо

Като баща му, който бил убит от нацистите по време на Втората световна война. Тогава Роберто бил едва двегодишен и до 18-тата си година не искал да говори за този трагичен факт в биографията си, пише 24 часа.

Майка на бебето е 38-годишната приятелка на дизайнера – шведката Сандра Нилсон-Бергман. Тя е бивш модел и Кавали живее с нея на семейни начала от близо 15 години. Сандра е с 44 години по-млада от него, а в биографията си има титла  „Мис Швеция“ за 2006 г.

Дизайнерът има шест деца от три жени

Томазо и Кристиана са родени от първия му брак със Силванела Джанони, а Роберт, Ракеле и Даниеле – от съюза с Ева Мария Дюрингер, за която се жени през 1980 г. Бившата участничка в „Мис Свят” Дюрингер е дълги години дясна ръка на Кавали в бизнеса. През 2014 г. дизайнерът оставя компанията си в ръцете на Фаусто Пулизи, който е неин творчески директор.

Кавали се ражда през 1940 г. във Флоренция. Дядо му Джузепе Роси е художник, чиито творби са изложени в галерията „Уфици” на тосканския град.

Кавали учи в държавното училище за изкуство във Флоренция, специализирайки се в апликации върху тъкани.

През 70-те години на миналия век патентова свой метод за щамповане на кожени изделия

От неговите творби първи започват да се интересуват Пиер Карден и Хермес. През 1970 г. представя за пръв път своя колекция в Париж. След това показва и в Италия своите щамповани дънки с брокат. През 1972 г. отваря първия си бутик в Сен Тропе.

 

Фотокредит: Instagram Roberto Cavalli Official

Актуално

Избрано за вас