От муза на Тим Бъртън в живота: Моника Белучи ще бъде и жената до „Бийтълджус“

От муза на Тим Бъртън в живота: Моника Белучи ще бъде и жената до „Бийтълджус“

Сподели

Моника Белучи и Тим Бъртън се събират за едно от най-дългоочакваните продължения на филм в Холивуд. The Hollywood Reporter съобщи, че 58-годишната актриса е сред свежите попълнения в каста на втората част на „Бийтълджус“, която PEOPLE потвърди, че ще излезе

по кината на 6 септември 2024 г.

Подробностите за сюжета остават неизвестни, но на фона на спекулациите за кастинг през последните дни, изданието съобщи, че Белучи ще играе съпругата на Бийтълджус. Очаква се Майкъл Кийтън да повтори и титулярната си роля от класиката от 1988 г. във филма.

Фотокредит: Everett Collection

Новината следва множество съобщения през март, че Джена Ортега от хитовия сериал на Netflix – Wednesday води преговори за участие в продължението на Warner Bros. като

дъщерята на Лидия  (Уинона Райдър),

един от главните герои в оригинала. THR потвърди тези съобщения в петък, когато съобщи, че 51-годишната Райдър и Катрин О’Хара ще се завърнат към персонажите си за продължението.

Джъстин Теру ще се присъедини към Белучи и 20-годишната Ортега като новодошли в актьорския състав заедно с Уилям Дефо, който се очаква да играе служител на реда в отвъдния живот, съобщи изданието.

Бъртън и Белучи бяха снимани ръка за ръка в Мадрид през февруари. Двойката се появи

заедно на филмовия фестивал Lumière в Лион,

Франция, през октомври 2022 г. Тогава Белучи връчи на Бъртън наградата Lumière за цялостно постижение на фестивала. Представителите на Бъртън и Белучи отказват коментар относно естеството на връзката им през февруари.

Фотокредит: Carlos Del Pozo/MEGA

THR съобщи, че процесът на работа по „Бийтълджус 2“  е започнало тази седмица. Предполага се, че снимките ще се проведат в Лондон.

Съобщава се, че продължението, за което се говори, че се работи от поне десетилетие, включва

сценарий, написан от създателите на Wednesday

Алфред Гоф и Майлс Милър. Двойката преди това си сътрудничи с Бъртън в хитовия сериал на Netflix, като режисьорът на „Едуард ножиците“ режисира първите четири епизода.

Още през 2011 г. Deadline съобщи, че продуцентите Дейвид Каценберг и Сет Греъм-Смит са подписали с Warner Bros. и имат за цел да създадат продължение на Бийтълджус. Режисьорът Бъртън, както и Кийтън и Райдър, изразиха интерес да направят продължение по различно време през 2010-те.

В оригиналния филм „Бийтълджус“ участваха Алек Болдуин, Джийна Дейвис, Катрин О’Хара, Джефри Джоунс, Глен Шадикс и Кийтън, чийто сенчест дух помага на наскоро починала двойка да изгони непоносимо семейство, преместило се в дома им.

 

 

Актуално

Избрано за вас