Дженифър Лорънс е повече от готова отново да бъде Катнис в „Игрите на глада“

Дженифър Лорънс е повече от готова отново да бъде Катнис в „Игрите на глада“

Сподели

Дженифър Лорънс е повече от готова да запали отново пламъците, за да изиграе огненото момиче Катнис Евърдийн. Докато рекламира предстоящата си комедия „Без лоши чувства“, 32-годишната актриса каза пред Variety, че ще бъде „напълно“ отворена да повтори любимата си роля във франчайза „Игрите на глада“.

„О, Боже мой – напълно!“, каза Лорънс, попитана дали би искала да вземе още веднъж лъка и стрелата на героя си.

„Ако Катнис някога можеше да се върне в живота ми – 100%“, добави тя.
Фотокредит: MURRAY CLOSE

Лорънс играе ролята на героинята на първите четири филма от поредицата „Игрите на глада“. Филмите са базирани на едноименната поредица от антиутопични книги за млади възрастни от Сюзан Колинс. Филмите счупиха боксофис рекордите от 2012 г. до 2015 г., като спечелиха

повече от 3 милиарда долара в световен мащаб.

Филмът-предшественик на Игрите на глада – „Балада за пойни птици и змии“, е базиран на едноименната книга на Колинс от 2020 г.

Премиерата му е насрочена за 17 ноември 2023 г.

Сред актьорския състав са Том Блайт, Рейчъл Зеглър, Хънтър Шафър, Питър Динклейдж, Виола Дейвис, Джейсън Шварцман и Джош Андрес Ривера.

Фотокредит: Color Force

Филмът проследява 18-годишния Кориолан Сноу (изигран от Съдърланд в оригиналната поредица, докато в новия филм ролята е поверена на Том Блайт). Той ще се издигне до тираничния президент на дистопичната нация Панем и главен злодей на „Игрите на глада“.

Докато беше на Международния филмов фестивал в Торонто през септември, Лорънс каза пред репортери какъв съвет би дала на актьорския състав на предисторията:

„Вие, хора, ще си прекарате добре. Просто се забавлявайте – не се тревожете за нищо.“

През ноември носителката на „Оскар“ също се пошегува, че като чула новините за предисторията, това я накарало да се „почувства стара като мухъл“.

„Спомням си, че бях на 21 и си мислех: „Боже мой, един ден ще ги преправят и ще направят римейкове. Но тогава ще бъда толкова стара! Ще бъда мъртва!“, каза тя пред The ​​New York Times.

Вижте трейлъра на „Балада за пойни птици и змии“:

Актуално

Избрано за вас