Тимъти Шаламе взел главната ролята в „Уонка“ без да ходи на кастинг

Тимъти Шаламе взел главната ролята в „Уонка“ без да ходи на кастинг

Сподели

Mладият актьор Тимъти Шаламе взел главната роля във филма „Уонка“ без да му се налага да ходи на поредица от изтощителни кастинги. Режисьорът на продукцията Пол Кинг заявил, че никой не се е явявал на прослушване. С това той опроверга слуховете, че Warner Bros. са обмисляли да включат Доналд Глоувър, Райън Гослинг и Езра Милър, вместо Шаламе.

„Беше директно предложение. Според мен той е страхотен и беше единственият човек, който можеше да се справи“, каза Кинг пред Rolling Stone.

Той споменава, че е бил запознат с добрите танцувални и певчески умения на младия актьор. Преди да се спре на него, той изгледал няколко видеоклипа от тийнейджърските му години. В тях той се изявява на сцената на нюйоркската гимназия за музика и изкуства „Фиорело Х. Лагуардия“.

Премиерата на филма е през декември тази година

Базиран на героя, създаден в книгата на Роалд Дал, филмът „Уонка“ се фокусира върху историята на младия Уили Уонка и неговите приключения, преди да отвори най-известната шоколадова фабрика в света. Официалният трейлър излезе преди два дни и предлага поглед към вълшебния свят на една завладяваща история, изпълнена с уникални герои и ярки обстановки. В него виждаме и Тимъти като много по-различен Уонка от този, който зрителите са свикнали да виждат. Вместо възхитително зловещата фасада на Джийн Уайлдър или меланхоличния образ на Джони Деп, Шаламе представя по-оптимистична и все още странна версия на героя.

Феновете му не са доволни за участието му във филма 

Тимъти е смятан за един от най-талантливите актьори на новото поколение, но ролята му предизвика дебати сред почитателите му. Те изразиха своите опасения, отбелязвайки че той е бил погрешно избран за новия Уонка. Фен споделя в Twitter: „Тимъти е невероятен актьор, но кастингът и цялата атмосфера на този филм изглеждат депресиращи.“ Друг потребител допълва, че трейлърът изглежда добре, но той не е човекът за тази роля.

Гледай официалния трейлър на „Уонка“ тук:

Актуално