Властите посетиха дома на Бритни Спиърс заради видеоклип, на който певицата танцува с ножове

Фото кредит: Valerie Macon/AFP/Getty Images

Властите посетиха дома на Бритни Спиърс заради видеоклип, на който певицата танцува с ножове

Фото кредит: Valerie Macon/AFP/Getty Images
Сподели

В сряда в дома на Бритни Спиърс в Южна Калифорния са извикани служители, за да извършат проверка на здравословното състояние. Това се случило след като певицата публикувала видеоклип в социалните мрежи, на който танцува с ножове.

Някой от близките на Спиърс се обадил на властите, че е „искрено загрижен за нейното благосъстояние“. Новината споделя пред CNN капитанът на шерифската служба на окръг Вентура Дийн Уорти.

„Някой би възразил, че това е израз на творческата ѝ свобода, а някой би възразил, че това е опасно и има проблем с безопасността или с психичното здраве“, каза Уорти. Властите са решили да проверят какво е

състоянието на певицата

заради първоначалното обаждане от близък на Спиърс човек.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria River Red (@britneyspears)

Не е ясно името на подателя, но сигналът е бил към екипа за оценка на психичното здраве на полицейското управление на Лос Анджелис. След това е препратил обаждането към офиса на шерифа.

Службата на шерифа изпратили сержант, който „е имал многократни контакти с г-жа Спиърс в продължение на много години“, за да провери как е.

Сержантът пристигнал в дома на Спиърс и се свързал с член на екипа ѝ за сигурност по входния интерком. Той обяснил, че е там въз основа на информация, че Бритни може да преживява потенциална психическа криза или да има опасност от самонараняване.

Ръководителят на охраната на певицата казал на сержанта, че той е със Спиърс, няма заплаха за

нейната безопасност

и певицата не иска властите да влизат в имота. Уорти споделя, че адвокатът на Спиърс също се е обадил на сержанта, обяснил му е, че току-що е разговарял с певицата и го е уверил, че няма никакви проблеми с г-жа Спиърс в психическо, физическо или друго отношение.

В понеделник Спиърс сподели в Инстаграм видео, на което танцува с два метални кухненски ножа. По-късно тя актуализира публикацията с надпис: „Днес започнах да си играя в кухнята с ножове“, а по-късно добави: „Не се притеснявайте, че НЕ са истински ножове !!! Хелоуин е скоро!“

Тази сутрин се появи ново видео – отново с ножовете. В описанието му тя пише: „Знам, че изплаших всички с последния пост, но това са фалшиви ножове, които екипът ми нае от магазин Hand Prop в Лос Анджелис. Това не са истински ножове. Никой не трябва да се притеснява или да се обажда в полицията. Опитвам се да имитирам една от любимите ми изпълнителки Шакира … изпълнение, от което се вдъхнових !!! Наздраве за нас, лошите момичета, които не се страхуват да разширяват границите и да поемат рискове“

През януари Спиърс беше обект на друга проверка. Тогава тя заяви, че

„шегаджийски телефонни обаждания“

са накарали полицията да посети дома ѝ. Певицата публикува пост в Twitter, в който се обърна към посещението на полицията, казвайки: „Обичам и обожавам феновете си, но този път нещата отидоха твърде далеч и личното ми пространство беше нарушено.“

По-нататък Бритни уточнява, че полицията „никога не е влизала“ в дома ѝ. И че след като са пристигнали, „бързо са разбрали, че няма проблем и са си тръгнали веднага“.

Тя изрази съжаление, че инцидентът я е накарал да се почувства „прегазена и тормозена“. Както и че е „представена за пореден път в лоша и несправедлива светлина от медиите“.

„През този период от живота ми искрено се надявам обществеността и моите фенове, за които толкова много ме е грижа, да могат да уважават личния ми живот занапред“, написа тя.

В изявление, изпратено по електронната поща до CNN през януари, сержант Джейсън Карол от офиса на шерифа на окръг Вентура потвърди, че отделът е „получил няколко обаждания от загрижени фенове“, след като Спиърс е изтрила профила си в Instagram.

Фото кредит откриваща снимка: Valerie Macon/AFP/Getty Images

Актуално

Избрано за вас