„Обяснете се в любов“ на кожата и косата си на Св. Валентин (СЪВЕТИ)

Снимка: Pixabay

„Обяснете се в любов“ на кожата и косата си на Св. Валентин (СЪВЕТИ)

Снимка: Pixabay
Сподели

Кой казва, че Денят на влюбените е празник само за двойки? Всъщност той ни дава възможност да честваме и обичта, която изпитваме към самите себе си.  На този Свети Валентин се „обяснете в  любов” на кожата и косата си с лесни трикове, препоръчани от експерт.

Снимка: Pixabay
Включете масаж към сутрешната рутина

Да, всеки ден миете зъбите си и почиствате кожата си. Уверяваме ви, че ще се чувствате още по-свежи и красиви, ако добавите към сутрешната рутина и масаж. За целта просто нанасяйте овлажняващ крем върху лицето си, масажирайки го нежно с леки кръгови движения, пише healthshots.com.

Снимка: Pixabay
Инвестирайте в серуми и кремове

Серумите и кремовете с витамин С са чудесно допълнение към ежедневната рутина. Той е мощен антиоксидант и помага за синтеза на колаген, бори се със свободните радикали, изравнява кожата и ѝ придава вътрешния блясък, който често ѝ липсва. Не пропускайте да включите витамин С и в своето менюто. Хапвайте си по-често грозде, ягоди, портокали или други цитрусови плодове.

Подсилете кожата си

Направете си една подсилваща процедура за лице. Подбраните от дерматолози интервенции като хидратацията могат лесно да решат проблемите на кожата ви. Успокояващите я козметични процедури пък ще ви накарат да се почувствате истински глезени. Можете да ги съчетаете с маникюр и педикюр.

Снимка: Pixabay
Подхранете косата си

Не забравяйте да подхранвате косата си. Подарете си традиционен маслен масаж, за да отпуснете  нея и скалпа си. Можете да се подложите и на процедури за подмладяване на косата, които отново ще вдъхнат живот на изсушените ѝ краища.

Козметични процедури

Посъветвайте се с Вашия лекар за козметичните процедури, които можете да предприемете за подмладяване на кожата си. Микродермабразиото, химическият пилинг, лазерното изчистване на кожата са само част от интервенциите, които могат да възвърнат младостта и свежестта на кожата, да решат различни кожни проблеми и да имат дълготраен ефект.

Актуално

Избрано за вас