Как да запазим кожата си сияйна и здрава през зимата?

Skin/ Фото кредит: Pinterest

Как да запазим кожата си сияйна и здрава през зимата?

Skin/ Фото кредит: Pinterest
Сподели

През студените месеци кожата ни е подложена на най-различни предизвикателства като вятър, дъжд и сняг. Есента и зимата са период, в който е почти невъзможно да се справите, ако не полагате сериозни грижи за своята кожа.  Какво да предприемем?

Подберете си подходяща козметика

Студеният въздух може да повлияе негативно на външния ви вид. Поради рязката промяна на температурата започват активно да се появяват признаци на умора, кожата започва да се напуква, лющи се, става суха и раздразнителна на допир.

Можем да избегнем всички тези нежелани реакции, които често влияят негативно на самочувствието ни, следвайки няколко задължителни стъпки за грижа за кожата: почистване, тонизиране и хидратация.

Не забравяйте за витамините

Според медици, витамините трябва задължително да бъдат включени в „менюто” ни през студените месеци. От особена важност са  витамините A,E,D и C, минералите и здравословното хранене. Приемът им е препоръчителен за всички, но задължителен за хората със забързано ежедневие, които са податливи на стрес.

Фото кредит: Pinterest
Сменяйте редовно кърпите у дома

Трябва да имате две отделни кърпи за ръцете и тялото си, които е препоръчително да се сменят на всеки два дни. В магазините за козметика могат да бъдат открити такива, които премахват всякакъв вид козметика, без да се причиняват дразнене и алергии, съветва edna.bg.

Kратки душове с топла вода

Макар всички да обичаме да се къпем с гореща вода, когато температурите навън са минусови, продължителният душ с вряла вода крие опасности за кожата. Най-добре е водата, с която се къпем да бъде топла. Освен това, не е препоръчително да прекарваме много време в банята. Трябва да се ограничаваме до приблизително 15 минути.

Използвайте слънцезащита дори и през зимата

Слънцезащитният крем трябва да ни бъде под ръка дори и през зимата. Ако ще спортуваме на открито или ще се наслаждаваме на снега в планината, не трябва да забравяме да предпазим откритите части на тялото си. В противен случай разходката ни може да завърши с изгаряне, вследствие от UV лъчите, отразяващи се в снежната покривка.

Фото кредит на откриваща снимка: Pinterest

Актуално

Избрано за вас