Яна Титова надниква в света на тийнейджърите с „Диада“

Яна Титова надниква в света на тийнейджърите с „Диада“

Сподели

След успеха на вдъхновяващия „Доза Щастие“ режисьорът Яна Титова реализира втория си пълнометражен филм. „Диада“ ще излезе на екран до края на годината.

Историята се фокусира върху Дида –  16-годишно момиче от малък град, което мечтае да замине при майка си в Америка и да учи рисуване

Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да се доближи до целта си. Дори и най-добрата ѝ приятелка не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.

Сценарият на „Диада“ е на самата Яна Титова,

която този път влага творческата си енергия в разглеждането на редица теми от света на тийнейджърите.

Главната роля е поверена на Маргарита Стойкова, която е едва на 19 и е популярен YouTube влогър. Част от зрителите ще я познаят като Вени от сериала „Татковци“. В основния актьорски състав влизат и редица любими имена като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Георгиева и други.

За ролята на най-добрата приятелка на Дида, Ива, е избрана Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София

Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 г. Операторската работа е дело на Мартин Балкански, чиято камера диша с героите на филма и неусетно потапя зрителя в атмосферата.

Филмът е продукция на PORTOKAL, в копродукция с NO BLINK PICTURES, SONUS и RIGHT SOLUTIONS с подкрепата на Националния филмов център, Творческа Европа Медия и Национален фонд култура с разпространител NO BLINK Film. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков.

Фотокредити: NO BLINK PICTURES

Актуално

Избрано за вас