Актьор от „Карибски пирати“ е убит при нападение от акула

Снимка: Disney

Актьор от „Карибски пирати“ е убит при нападение от акула

Снимка: Disney
Сподели

Актьорът от „Карибски пирати“ Тамайо Пери е починал, след като е бил нападнат от акула, докато е карал сърф на Хаваите. Това предаде BBC.

49-годишният мъж е починал в неделя следобед, потвърдиха от службата за спешна помощ в Хонолулу на пресконференция. Службите за спешна помощ са били повикани на плажа Малаекахана около 13:00 ч. местно време.

Но Пери, който е бил и спасител, е обявен за мъртъв от парамедиците, след като е докаран на брега с джет.

Пери е участвал в „Карибски пирати: В непознати води“, четвъртия филм от поредицата. В продукцията от 2011 г., в който Джони Деп е в ролята на ексцентричния пират капитан Джак Спароу, участват още Пенелопе Крус и Джефри Ръш.

Тамайо Пери в „Карибски пирати“; Снимка: Disney

Пери има роли и в сериалите „Изгубени“, „Хавай 5-0“, „Синьо увлечение“ и „Ангелите на Чарли 2“ и се появява в реклама на Coca-Cola.

Роден в източната част на остров Оаху,

Пери се занимава професионално със сърф повече от десетилетие.

В рекламен клип на Oahu Surfing Experience, където е бил инструктор, той описва преживяванията си при сърфирането на „най-смъртоносната вълна в света“. „Това малко островно момче може да се бие с най-добрите в света“, пише той.

Той също така заяви, че преди няколко години е участвал в „необичаен инцидент, който се е превърнал в почти фатално преживяване“. Пери не уточни в какво се е състоял инцидентът, но каза, че се е случил поради нечия „липса на съобразителност“.

Снимка: Getty Images

Изпълняващият длъжността началник на службата за океанска безопасност в Хонолулу Кърт Лагер заяви, че

Пери е бил „обичан от всички спасител“,

като добави, че е бил добре познат на северния бряг на Оаху, както и по целия свят.

„Личността на Тамайо беше заразителна и колкото и да го обичаха хората, той обичаше всички останали повече“, казва той. После добавя: „Изказваме съболезнования на семейството на Тамайо“. Кметът Рик Бланджарди изрази същото мнение като Лагер, като нарече смъртта на Пери „трагична загуба“, пише BBC.

На пресконференцията той заяви:

„Тамайо беше легендарен воден човек, който се ползваше с голямо уважение,

беше израснал тук и беше чудесен член на нашия екип за океанска безопасност“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас