Актрисата от „Тетрадката“ Джина Роуландс почина на 94-годишна възраст

Снимка: Getty images

Актрисата от „Тетрадката“ Джина Роуландс почина на 94-годишна възраст

Снимка: Getty images
Сподели

Американската актриса Джина Роуландс, известна с ролите си в „Тетрадката“ и „ Другата жена“, почина на 94-годишна възраст.

Роуландс, която е номинирана за „Оскар“ за филмите „Жена под влияние“ от 1974 г. и „Глория“ от 1980 г., е починала в дома си в Индиън Уелс, Калифорния. Причината за смъртта не е посочена. Според предишна информация  тя е страдала от Алцхаймер. Актрисата се отказва от актьорството през 2015 г., след като печели четири награди „Еми“, два „Златни глобуса“ и получава две номинации за „Оскар“, според Deadline.

Снимка: Getty images

Получава награди „Еми“ за филмите „Историята на Бети Форд“, „Лицето на един непознат“, „Истерична слепота“ и „Невероятната госпожа Ричи“.

Родена в Уисконсин, тя се премества в Ню Йорк и дебютира на Бродуей на „The Seven Year Itch“. През 1956 г. участва в бродуейската пиеса „Middle of the Night“. През 2015 г. получава почетен „Оскар“ за дългогодишната си актьорска кариера.

„Да работиш толкова дълго? Дори не съм си мислела, че ще живея толкова дълго“, каза тя наскоро пред Variety.
Снимка: New Line Cinema

„Тетрадката“  е режисиран през 2004 г. от сина ѝ Ник Касаветис, който наскоро говори пред Entertainment Weekly за това как майка му е изиграла персонаж, страдащ от деменция.

„Прекарахме много време в разговори за болестта на Алцхаймер и желанието да бъдем автентични с нея, а сега, през последните пет години, тя е болна от Алцхаймер“, каза той. „Тя е в пълна деменция. И това е толкова лудо – ние го изживяхме, тя го изигра, а сега ни се случва в реалността“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас